Tieši tā gribas iesaukties, ieraugot sevi datora ekrānā. Un nav nekāds brīnums, jo kompānija CTX ir pamanījusies savā multimediju šķidro kristālu ekrānā iekonstruēt arī tīmekļkameru, kuru var viegli arī noslēpt un nejauši pārsteigt draugu, kurš piesēdies pie jūsu datora. Tas, protams, nav viss, jo ekrāns tik tiešām nav pliks, bet gan skaisti apģērbts ne tikai vizuāli, bet arī tehniski.
Izskats

Šeit tiešām ir, ar ko pamielot acis. CTX visam ir piegājis ļoti radoši un izveidojis interesantu un vienlaikus arī tehnoloģiski augstvērtīgu dizainu, kas ir gan moderns formas, gan aprīkojuma ziņā. Arī tas, kas līdz šim ekrāniem neraksturīga funkcija – tīmekļkamera – integrēta ļoti pārdomāti, neizjaucot kopējo dizainu, bet gan kalpojot kā interesants elements, kas vēl vairāk rosina cilvēkiem uzdot sev jautājumu – kas gan tur īsti ir apslēpts? Savukārt ieslēgšanas taustiņa elektrozilais izgaismojums un sudrabotās un melnās krāsas kombinācija korpusa noformējumā ekrānam piešķir ļoti modernu izskatu.

Aprīkojums

Jā, šis tik tiešām nav tikai ekrāns klasiskajā izpratnē. Protams, tā pirmā un galvenā funkcija arvien ir informācijas kvalitatīva attēlošana, un jāsaka: ar šo uzdevumu CTX ekrāns lieliski tiek galā, ļaujot attēlot informāciju ar maksimālo izšķirtspēju 1280 x 1024 un 75 Hz attēla pārzīmēšanas frekvenci. Ekrānam ir iespējams stateniski mainīt slīpumu, tāpēc ir svarīgi, lai jebkurā no iespējamajiem leņķiem attēls būtu vienlīdz labi saskatāms. 160 grādu skata leņķis līmeniski un stateniski nodrošina labu attēlu, skatoties pat no sāniem, arī no augšas un lejas. Arī kontrasta līmenis – 500:1 – ir pietiekami augsts kvalitatīvam attēlam. Pikseļa reakcijas ātrums ir tikai 12 milisekundes.

Datoram šo ekrānu var pievienot, izmantojot analogo VGA vai arī digitālo DVI-D video pieslēgvietu. Ekrānā iebūvētas arī divas skandas – katra ar 3 W jaudu – un tīmekļa kamera ar VGA izšķirtspēju 640 x 480 pikseļi. Vēl ekrāna kājā ir trīs USB 2.0 pieslēgvietas, kur ērti pieslēgt kādas ārējās USB iekārtas, nemaz nemeklējot attiecīgās pieslēgvietas datora aizmugurējā panelī. Gan tīmekļkamera, gan USB rumba datoram pievienojama ar vienu USB saslēgumu. Līdz ar to lietotājs būtībā iegūst četras papildu USB 2.0 pieslēgvietas nekā tad, ja atsevišķi pievienotu tīmekļa kameru. Turklāt tās ir ātrās USB 2.0 pieslēgvietas. Lai skandas varētu atskaņot mūziku, ekrāna skaņas ieeja tomēr jāsavieno ar datora skaņas kartes izeju.

Iestatījumiem ir izmantojami taustiņi, kas izvietoti ekrāna labajā apakšējā malā.

Lietojamība

Ja multimediju iespējas ir nepieciešamas un jūs spēj apmierināt iebūvētas 3 W skandas, kā arī kamera, kuru iespējams grozīt tikai no augšas uz leju, tad šis ekrāns nav slikts risinājums, jo tā pamatīpašība ir labs attēls. Arī stils ir ļoti moderns, un kaimiņi varēs jūs tikai apskaust. Protams, ja arī pārējais interjers ir tikpat stilīgs.

Patīkami, ka pieslēgvietas izvietotas ekrāna kājas aizmugurē, kur tām ērti piekļūt, arī visi vadi ir vienkopus un ērti ievietojami galdā vadiem paredzētajā atverē. Parocīgas ir arī USB 2.0 pieslēgvietas, kur var pieslēgt gan USB peli, gan printeri, gan atmiņas moduli vai citu USB iekārtu, kas bieži tiek likta klāt un ņemta nost.

Tīmekļkamera ir viegli lietojama, un to iespējams pagriezt arī nepieciešamajā leņķī pret lietotāju. Protams, ir jāsēž pret ekrānu, jo uz sāniem kamera negriežas. Komplektā ietilpst arī programma, kas nodrošina darbu ar tīmekļkameru. Šāda kamera lieti var noderēt, veidojot videokonferences, īpaši jau uzņēmumiem, kam ir dažādas filiāles, bet ne vienmēr ir iespēja visiem darbiniekiem satikties vienkopus.

Secinājumi

Šim ekrānam ir lieliski attēla kvalitātes radītāji, arī tā dizains ir moderns un iekļaujas stilīgā interjerā. Papildu aprīkojums ne vienmēr būs vajadzīgs, bet dažās situācijās var noderēt. Skandas noteikti var izmantot ikdienā. Arī ekrānā pieejamās USB pieslēgvietas lieti noderēs. Kameru gan varbūt retāk izmantosiet. Jūs vairāk interesē izklaide un aizraujoša šķiet tērzēšana?

Videotērzēšana ar šo kameru ir patiesi lieliska, jo iespējama gan pietiekami kvalitatīvs attēls (tiesa, nepieciešams arī labs apgaismojums), gan skaņa. Turklāt kamerā ir iebūvēts arī mikrofons. Lielisks ekrāns izklaidei un arī nopietnam biznesa lietojumam. Vienīgais nosacījums – nepieciešams interneta pieslēgums. Un jārēķinās arī ar krietni lielākiem izdevumiem iegādes brīdī.

Plusi

+ Lieliska attēla kvalitāte. + Analogā un digitālā video pieslēgvieta. + Iebūvētas skandas, tīmekļkamera. + USB 2.0 rumba ar trim pieslēgvietām.

Mīnusi

- Ierobežotas iespējas grozīt ekrānu un kameru. - Augsta cena.

Tehniskie parametri

Maksimālā izšķirtspēja (pikseļi)1280 x 1024
Pikseļa izmērs (mm)0,264
Kontrasta koeficients500:1
Spilgtums (cd/m2)400
Skata leņķis (līmeniski)160o
Skata leņķis (stateniski)160 o
Pieslēguma veids datoramVGA (D-sub analog), DVI-D
Izmērs (mm)6,67
Svars (kg)4,6
Aptuvenā cena (Ls)540

Pateicamies par piegādāto tehniku veikalam Elkor Dators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!