Foto: DELFI
HTC sadarbībā ar Google izstrādājuši jaunu HTC One viedtālruņa versiju, kurā instalēta oriģinālā Android OS, bez ražotāja izstrādātās HTC Sense saskarnes un citām programmatūras izmaiņām. Tāpat, iespējams, tiks radīta iespēja esošajiem HTC One lietotājiem pārinstalēt OS, uzstādot oriģinālo Android.

Jaunajā versijā HTC One pagaidām būs pieejams tikai pircējiem ASV, un to iegādāties varēs Google Play veikalā par 599 dolāriem. Telefons būs aprīkots ar 32GB atmiņu. Programmatūras atjauninājumi lietotājiem būs pieejami tieši no Google.

Papildus jaunajai versijai, HTC apsver iespēju ar īpašas instalācijas palīdzību dot iespēju esošajiem HTC One lietotājiem pārinstalēt savas ierīces, lai aizstātu ar HTC Sense aprīkoto OS versiju pret oriģinālo Android OS. Šobrīd gan nav ziņu, kad šāda iespēja varētu parādīties.


HTC One ir viens no vispozitīvāk vērtētajiem šībrīža Android viedtālruņiem. Tam ir 4.7 collu displejs ar 1920x1080 pikseļu izšķirtspēju un īpaša 4 megapikseļu UltraPixel fotokamera, kas nodrošina zemāku trokšņu līmeni tumšos apstākļos. Telefona korpuss veidots no alumīnija un tā izstrādes kvalitāte tiek salīdzināta ar Apple iPhone. Diemžēl uzņēmuma pēdējā laika finanšu rezultāti neļauj telefonu pietiekoši vērienīgi izreklamēt, kā rezultātā tā pārdošanas apjomi neatspoguļo tā pozitīvo vērtējumu. Piedāvājot telefona versiju ar oriģinālo Android OS, HTC cer piesaistīt papildus pircēju interesi.

Jāpiezīmē, ka šādu viedtālruņa versiju ar oriģinālo Android piedāvā arī Samsung. Jaunais Galaxy S4, jau bez TouchWiz saskarnes ASV būs pieejams par 649 dolāriem.


Pēdējā laikā aug pircēju interese par viedtālruņiem ar oriģinālo Android OS versiju, kas tos saturiski padara burtiski vienādus, tādēļ ražotājiem arvien vairāk jādomā par ierīču tehnisko kvalitāti un aprīkojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!