Kompānija "Nokia" pašlaik Barselonā notiekošajā mobilo tehnoloģiju kongresā "Mobile World Congress" prezentējusi divus jaunus viedtālruņus – "Lumia 520" un "Lumia 720", kas darbojas ar "Windows 8 Phone" operētājsistēmu.

"Nokia Lumia 720" skārienjutīgā ekrāna diagonāle ir 4,3 collas, bet lētākajam "Lumia 520" – četras collas. Abiem modeļiem ekrāns ir īpaši jutīgs, reaģējot arī ar pieskārieniem caur cimdu vai ar automašīnas atslēgām.

"Nokia Lumia 720" būtiskākā atšķirība ir fotokamera ar viedtālrunim samēra lielu objektīva diafragmas atvērumu – F1,9. Tas atvieglina attēlu uzņemšanu nepietiekama apgaismojuma apstākļos. Optiku viedtālruņa kamerai radījis "Nokia" ilggadējais partneris "Carl Zeiss".

Abiem jaunajiem viedtālruņiem ir divkodolu procesors "Snapdragon" un 512 megabaitu operatīvā atmiņa. Tālruņiem ir astoņu gigabaitu iebūvētā atmiņa, kuru var paplašināt ar "microSD" zibatmiņas karti.

"Nokia Lumia 520" maksās no 149 eiro, bet "Lumia 720" - no 249 eiro. Tālruņi tradicionāli būs pieejami dažādās korpusu krāsās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!