Foto: Publicitātes foto

Japāņu kompānija "Olympus" šodien Tokijā prezentējusi savu maināmo objektīvu bezspoguļa fotokameru flagmani "OM-D E-M1". Šī kamera ir zīmīga ar to, ka tā apvieno Četru trešdaļu spoguļkameru un Mikro četru trešdaļu sistēmu vienā. Tāpat "Olympus" ieviesis jaunu objektīvu sēriju "PRO", kurā debitē divi tālummaiņas objektīvi.

Jaunais flagmanis "E-M1" ir otrā kamera "OM-D" sērijā, kuru līdz šim pārstāvēja tikai "E-M5" modelis. Profesionāļiem pozicionētais "E-M1" atšķiras ar parocīgāku ergonomiku un plašākām funkcionālajām iespējām.

"Olympus OM-D E-M1" aprīkots ar jaunu 16 megapikseļu sensoru, kuram uz matricas ir ne tikai kontrasta, bet arī fāzes autofokusa pikseļi. Tādējādi "Olympus" atrisinājis problēmu ar līdzšinējo Četru trešdaļu sistēmas objektīvu fokusa ātrumu uz kontrasta autofokusa fotokamerām. Izmantojot jau pazīstamos Četru trešdaļu sistēmas objektīvu adapterus, fāzes autofokusa objektīvi uz "E-M1" fotokameras fokusēsies tikpat ātri kā uz pēdējā Četru trešdaļu flagmaņa "E-5". Turklāt fāzes autofokusa pikseļi palīdzēs kontrasta autofokusa objektīviem ātrāk un precīzāk nofokusēties uz kustīgiem objektiem.

Tāpat "E-M1" ieguvis sensora piecu asu stabilizācijas sistēmu, kas debitēja "E-M5" modelī. Fotokameras gaismjutība ir līdz ISO 25600, kā arī video ieraksta iespējas līdz "Full HD" izšķirtspējā ar 30 kadriem sekundē. Tāpat flagmanis ieguvis bezvadu saskarni ar mobilajām ierīcēm uz "Android" un "iOS" platformas bāzes.

Līdz ar "Olympus OM-D E-M1" fotokameru japāņu kompānija ieviesusi arī "PRO" sēriju objektīviem. Tajā debitē 12-40 mm (24-80 mm ekvivalents 35 mm sistēmā) F2.8 tāllumaiņas objektīvs, kā arī 40-150 mm (80-300 mm) F2.8 objektīvs, kas tirdzniecībā nonāks tikai nākamgad.

"Olympus OM-D E-M1" fotokamera būs nopērkama vēl šogad un Eiropā maksās no 1499 eiro. Komplektā ar 12-40 mm F2.8 objektīvu tās cena būs 2199 eiro, bet šis objektīvs atsevišķi maksās 999 eiro.

Līdz ar jaunā flagmaņa prezentāciju "Olympus" paziņoja, ka Četru trešdaļu sistēmā jauni produkti vairs netiks izstrādāti, lai arī līdzīgs "E-7" prototips tika izgatavots. "Olympus" turpinās jau pazīstamās "E-5" spoguļkameras un tai atbilstošo objektīvu ražošanu, kamēr pēc šiem produktiem vēl būs pieprasījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!