Foto: AFP/Scanpix

Otrdien ASV tehnoloģiju kompānija Apple preses konferencē prezentēja jaunus iPhone viedtālruņus. Pirmoreiz kompānijas vēsturē tiek piedāvāti divi dažādi modeļi - iPhone 5S, kas ir pērnā gada modeļa būtiski uzlabota versija, un pilnīgi jauns un lētāks iPhone 5C.

iPhone 5S ir saglabājis tos pašus izmērus un korpusu kā līdzšinējais iPhone 5, taču tagad tālrunis aprīkots ar pirkstu nospiedumu lasītāju, kas iebūvēts "mājas" pogā. Jaunā tehnoloģija ļauj ātri atbloķēt tālruni vienkārši pieskaroties pogai.

Tālruni darbina jauns A7 procesors, kas izmanto 64 bitu tehnoloģiju. Tāpat kā līdz šim, viedtālrunis pieejams ar 16, 32 un 64 gigabaitu atmiņu.

Uzlabojumus piedzīvojusi tālruņa kamera, kas ieguvusi lielākus matricas pikseļus un sola labākus rezultātus dažādos apgaismojuma apstākļos.

Jaunais iPhone 5C izmanto līdzšinēja iPhone 5 tehnoloģijas, taču atšķirībā no pārējiem modeļiem, tas iekļauts plastmasas korpusā. Izmantojot lētākus apdares materiālus un pērnā gada tehnoloģijas, Apple nodrošina šim tālrunim zemāku cenu.

Tālrunis aprīkots ar 4 collu Retina ekrānu, 8 megapikseļu fotokameru un tas pieejams ar 16 un 32GB atmiņu.

Abi jaunie viedtālruņi pieejami vairākās krāsās - iPhone 5S līdzšinējās baltās un melnās krāsas vietā pieejama zelta, tumši un gaiši pelēkās, savukārt iPhone 5C krāsu palete ir vēl plašāka - zila,zaļa, rozā, dzeltena un balta.

Abi modeļi aprīkoti ar jauno iOS 7 operētājsistēmu, kas ieguvusi būtiski atšķirīgu izskatu un funkcionalitāti. Saskarne veidota askētiski, bez liekiem trīsdimensiju efektiem. Jaunais OS izskats jau izpelnījies dizaina ekspertu kritiku kā pārāk "plakans" un bērnišķīgs.

Funkcionāli iOS7 ieguvusi jaunu rīku izvēlni, kas ļauj ātri pārslēgt dažādas būtiskākās funkcijas, piemēram Wifi un GPS.

iPhone 5S un 5C ASV tirgū bus pieejami septembra beigās, bet Latvijā varētu parādīties decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!