Foto: AP/Scanpix

Berlīnē notiekošajā tehnoloģiju izstādē "IFA 2013" tehnoloģiju koncerni "Samsung" un "Sony" prezentēja viedpulksteņus, kas izmantojami ērtākai viedierīču vadībai, ziņo tehnoloģiju portāls "GSM Arena".

Dienvidkorejas elektronikas ražotājs "Samsung" izstādē nāca klajā ar "Galaxy Gear" - viedpulksteni, kas aprīkots ar AMOLED 320 x 320 pikseļu ekrānu, divkodolu procesoru un pat 1,9 megapikseļu kameru, kas iestrādāta pulksteņa siksniņā. Papildus attēlu uzņemšanai kamera spēj filmēt arī 720p video, ko tā noglabā iebūvētajā 4 gigabaitu atmiņā, lai pēcāk pārsūtītu uz savienoto viedtālruni vai planšeti.

"Galaxy Gear" ar pamatā ir paredzēts lietošanai kopā ar kādu no "Samsung" "Android" ierīcēm, ar ko tas savienojas, izmantojot enerģiju taupīgo "Bluetooth 4.0", un ir savietojams ar "Android" sistēmas 4.3 versiju. "Galaxy Gear" ir aprīkots ar samērā nelielu 315 miliampērstundu akumulatoru.

Par spīti "Samsung" solījumiem par aptuveni vienas dienas darbības laiku, tehnoloģiju portāls "The Verge" ziņo, ka testa modeļi uzreiz pēc preses konferences esot atgriezušies uzlādē.

Japānas koncerna "Sony" atbilde ir "SmartWatch 2", kas ir aprīkots ar 220x176 pikseļu LCD displeju. Neskatoties uz to, ka LCD tehnoloģija nav tik ekonomiska kā AMOLED, "Sony" savam pulkstenim sola trīs līdz četras dienas ilgu darba laiku.

"SmartWatch 2", izmantojot "NFC" un "Bluetooth 3.0" standartus, ir spējīgs saslēgties ar jebkurām ierīcēm, kas atbalsta minētos pārraides standartus. Tā kā "Sony" savam pulkstenim siksniņā nav iestrādājis nekādu elektroniku, tad šim pulkstenim derēs jebkura attiecīgā izmēra siksniņa.

Abu kompāniju viedpulksteņi papildus pareiza laika rādīšanai spēj pārvaldīt dažādas tām pievienoto viedierīču aplikācijas - apskatīt jaunumus populārākajos sociālajos tīklos, lasīt īsziņas, atbildēt uz telefona zvaniem un arī kalpot kā noderīgs rīks treniņiem, kas fiksē kaloriju patēriņu un noskrietās distances. Ar pulksteni parocīgi ir arī pārslēgt dziesmas, neizņemot no somas vai kabatas salīdzinoši lielo viedtālruni vai planšeti.

Kā vērā ņemamu konkurentu lielo kompāniju sniegumam noteikti ir jāmin "Pebble" viedpulksteni. Kā jaunuzņēmums "Pebble" projekts sākuma finansējumu savāca "Kickstarter" publisko investīciju platformā, un pašlaik produkta mājaslapā ir informācija, ka to izmanto jau 85 000 cilvēku.

"Pebble" ir pilnībā atvērtas platformas projekts, kas līdzīgi "Galaxy Gear" un "SmartWatch 2" piedāvā ērtāk pārvaldīt dažādas viedierīču aplikācijas. "Pebble" ir inovatīvs ar to, ka pulksteņa ekrāns izmanto e-tintes tehnoloģiju, kas enerģiju patērē, tikai mainot ekrānā redzamos attēlus. Tas ļauj enerģiju taupīt vēl vairāk un nodrošina pulksteņa darbību vairāk kā septiņas dienas.

"Pebble" ar viedierīcēm saslēdzas, izmantojot "Bluetooth" 2.3 EDR un 4.0 pārraides standartus. Ar šo viedpulksteni ir iespējams vadīt gan "Apple" gan "Android" telefonus un planšetdatorus. Pašlaik "Pebble" mazumtirdzniecības cena ir 150 dolāri (80,31 lats).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!