Foto: DELFI
ASV fotopiederumu interneta veikals "Photojojo!" sācis tirgot adapteri jeb ierīci, kas ļauj divu "iPhone" mobilo telefonu modeļu kamerām piestiprināt profesionālus "Canon" un "Nikon" fotoobjektīvus, raksta vairāki interneta portāli.

Veikala mājaslapā teikts, ka mehāniskais adapteris, kas ļauj telefona korpusam pieskrūvēt "parastus" objektīvus, dara iespējamu lietot teleobjektīvus, platleņķa objektīvus un citu specializētu optiku, kas domāta profesionālām "Canon EOS" sērijas un "Nikon" kamerām.

Adapteris maksā 249 dolārus (124 latus) "iPhone4" modeļiem un 190 dolārus (91 latu) "iPhone3" sērijas modeļiem, teikts "Photojojo!" mājaslapā. Veikals piedāvā adapteri un citas savas preces piegādāt visā pasaulē par attiecīgu piemaksu, solot nokārtot arī muitas formalitātes.

Vairākos portālos izskanējuši komentāri, ka produkts "iPhone SLR Lens Mount" faktiski ir stilīgi bezjēdzīgs ražojums, jo cilvēkiem, kam pieder "Canon" un "Nikon" objektīvi, visticamāk, arī pieder šādas augstas izšķirtspējas digitālas kameras ar daudz plašākām attēla veidošanas iespējām nekā ar "Apple" ražotiem telefoniem.

"iPhone4" iebūvētas kameras objektīvs ir dažus milimetrus plata "actiņa" telefona korpusā, un nav iespējas to nomainīt vai grozīt tās optiskās īpašības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!