Foto: Reuters/Scanpix
Telefona kamera, kas aprīkota ar 16 megapikseļu matricu, automātiskajā režīmā spēj noteikt fokusu 0.3 sekundēs, kas esot līdz šim ātrākais autofokusa laiks viedtālruņiem Kamera ieguvusi arī HDR režīmu un virtuālu asuma dziļuma (DOF) mainīšanas iespēju

S5 aprīkots ar 5.1 collu 1920x1080 pikseļu Super AMOLED ekrānu, 2800 mAh akumulatoru, 2.5 GHz četrkodolu procesoru, 2GB operatīvo atmiņu un 16 vai 32 GB atmiņu. Tālrunī instalēta jaunākā Android OS versija 4.4.2 "Kitkat".

Telefona kamera, kas aprīkota ar 16 megapikseļu matricu, automātiskajā režīmā spēj noteikt fokusu 0.3 sekundēs, kas esot līdz šim ātrākais autofokusa laiks viedtālruņiem. Kamera ieguvusi arī HDR režīmu un virtuālu asuma dziļuma (DOF) mainīšanas iespēju.

Datu pārraidei tālrunis izmanto 4. kategorijas LTE un Wifi savienojumu, turklāt tagad tālrunis ieguvis "Download booster" iespēju, kas spēj apvienot Wifi un LTE pieslēgumu maksimāli ātrai datu lejupielādei.

Viens no interesantākajiem tālruņa jauninājumiem ir pirkstu nospiedumu lasītājs, kas iebūvēts mājas pogā. Tas ļauj atbloķēt tālruni, kā arī apstiprināt maksājumus internetā izmantojot pirkstu nospiedumu. Līdzīgu risinājumu izmanto arī viens no Samsung sīvākajiem konkurentiem Apple, kas mājas pogā iebūvētu pirkstu nospiedumu lasītāju izmanto rudenī prezentētajā iPhone 5S.

Papildus pirkstu nospiedumu lasītājam, Galaxy S5 ieguvis arī sirdsdarbības sensoru, kas nodrošina papildus iespējas S Health aplikācijā, kas palīdz lietotājam sekot savai fiziskajai slodzei. Īpaši aktīva - vai bezrūpīga - dzīvesstila cilvēkiem patiks tālruņa ūdens un putekļu drošais korpuss.

Plānots, ka Galaxy S5 viedtālruņi Baltijas valstīs būs pieejami aprīlī par aptuveno mazumtirdzniecības cenu 700 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!