Foto: AFP/Scanpix
Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "Samsung Electronics Co." ceturtdien prezentēja "Galaxy S" sērijas jaunāko viedtelefona modeli, kurā ietverta acu kustību tehnoloģija, kas ļauj lietotājiem kontrolēt svarīgākās funkcijas tikai ar acu skatienu.

Jaunais viedtālrunis "Galaxy S4" aprīkots ar sensoriem, kas fiksē, kad persona neskatās uz video, un tad aptur tā atskaņošanu, līdz acis atkal ir pievērstas ekrānam. Tāpat acu kustību tehnoloģija var palīdzēt pārlūkot e-pastu.

"Samsung" norādīja, ka "Galaxy S4" aprīļa beigās tirdzniecībā nonāks 155 valstīs, taču informāciju par cenām nesniedza.

Jaunais viedtelefons aprīkots ar augstas izšķirtspējas piecu collu ekrānu, tam ir uzlabotas attēlu uzņemšanas iespējas, un tas spēj tulkot no un uz deviņām valodām.

"Galaxy S4" ir plānāks par tā priekšgājējiem un sver vien 130 gramus, neskatoties uz to, ka tam ir lielāks ekrāns un akumulators.

Tāpat ierīce piedāvā dubultās kameras funkciju, nodrošinot iespēju priekšā un aizmugurē izvietotās kameras izmantot vienlaikus, lai uzņemtu attēlus vai video. Savukārt funkcija "Group Play" ļauj tuvu esošiem "Galaxy S4" apmainīties ar mūziku, fotogrāfijām, dokumentiem un spēlēm vai pat darboties saskaņoti kā skaņas sistēmai dziesmu atskaņošanai.

Tikmēr ar funkciju "S Translator" tālruņa lietotāji var ierunāt vai ievadīt tekstu vienā valodā un tad to nekavējoties iztulkot citā. "Galaxy S4" sensori apvienojumā ar "S Health" programmatūru nodrošina iespēju ierīci izmantot, lai fiksētu treniņus, ēšanas paradumus, pulsu un citus fitnesa faktorus.

"Samsung" iepriekšējo modeli "Galaxy S3" kopš tā nonākšanas tirgū pērn maijā visā pasaulē pārdevis jau vairāk nekā 40 miljonos vienību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!