Foto: Publicitātes foto
Sony prezentējis divas jaunas bezspoguļa maināmo objektīvu kameras A7 un A7R, kas izceļas ar kompakto izmēru un pilna kadra matricu. Savstarpēji kamerām atšķirs izšķirtspēja, materiāli un cena.

A7 matricai ir 24 megapikseļu izšķirtspēja, savukārt A7R - 36. Vizuāli kameras ir līdzīgas, taču A7 apdarē izmantoti plastmasas paneļi. A7 matrica pārklāta ar AA filtru, bet A7R šāda filtra nav. Tā neesamība nodrošina augstāku detalizāciju, taču konkrētos apstākļos var radīt sīku detaļu saplūšanas "moire" efektu.

Abām kamerām ir 25 punktu autofokuss (A7 ir arī fāzes autofokuss), ISO diapazons no 100 līdz 25600, OLED skatu meklētājs, trīs collu atlokāms ekrāns. Tāpat kamerās iebūvēta Wifi datu pārraide ar NFC autentifikāciju.

Kameras spēj uzņemt attēlus ar maksimālo slēdža ātrumu 1/8000. A7 uzņem piecus, bet A7R četrus kadrus sekundē. Protams, abas kameras var uzņemt arī Full HD video ar 60 un 24 kadriem sekundē.

Pieslēdzot pie atbilstoša televizora, kameras spēj translēt 4K izšķirtspējas attēlu.

A7 ASV tirgū pieejama par 1700 dolāriem, bet A7R par 2300 dolāriem. Latvijā kameras sagaidāmas novembra vidū. Par cenu pagaidām ziņu nav.

Reizē ar jaunajām kamerām Sony prezentē vairākus īpaši izstrādātus objektīvus, kas pārdošanā būs pieejami gada beigās. Tāpat izstrādāti arī objektīvu adapteri, kas ļauj izmantot citus objektīvus ar A7 un A7R kamerām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!