Foto: Publicitātes foto
Sony atjaunojis līdz šim atzinīgi novērtētās RX sērijas fotokameras, kas nodrošina ļoti augstu attēla kvalitāti. RX1R un RX100II papildināti ar dažādiem jauninājumiem augstākai kvalitātei un ērtākai lietošanai.

Unikālā pilna kadra kompaktkamera RX1R vairs netiek aprīkota ar zemas caurlaidības ("anti aliasing") filtru, tādējādi nodrošinot vēl augstāku detalizāciju pikseļu līmenī. Pārējā kameras funkcionalitāte un izskats saglabāts kā līdz šim.

RX1R aprīkota ar fiksētu F2 35mm objektīvu, pilna kadra 24,3 megapikseļu matricu un fiksētu 3 collu ekrānu. Kameras gaismas jutība ir ISO 100-25600.

RX100II kompaktkamera piedzīvojusi vairāk izmaiņu. Tā aprīkota ar 20.2 megapikseļu Exmor R CMOS matricu, kas nodrošinot par 40% augstāku jutību vāja apgaismojuma apstākļos. Uzlabots arī kameras atlokāmais ekrāns un pievienota Multi Interface Shoe universālā pieslēgvieta zibspuldzei, skatu meklētājam vai mikrofonam. Tāpat RX100II tagad aprīkota ar Wifi un NFC bezvadu savienojumu, kas kopā nodrošina vienkāršu attēlu pārsūtīšanu. Augušas arī kamaeras video uzņemšanas spējas, tagad nodrošinot FullHD attēla uzņemšanu ar 24 kadriem sekundē.

Abas jaunās fotokameras Latvijā būs pieejamas jūlija beigās. RX100II ieteicamā cena ir 530 lati, savukārt RX1R - 2200.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!