Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Sony" prezentējusi viedtālruņus "Xperia P" un "Xperia U". Tie ir pirmie tālruņu aparāti, kas ieviesti pēc sadarbības pārtraukšanas ar "Ericsson", izpērkot tā akciju daļu.

Abi jaunie viedtālruņi ir ar divu kodolu procesoru (1 GHz). Dārgakajam aparātam "Xperia P" ir četru collu ekrāns, bet lētākajam "Xperia U" – 3,5 collu.

"Sony Xperia P" korpuss izgatavots no alumīnija. Tas būs pieejams kādā no trim krāsām – melnā, sarkanā vai sudrabotā. Savukārt "Xperia U" korpuss izgatavots no plastmasas, tomēr tā paneļi ir maināmi.

Šiem viedtālruņiem ir interesants antenas novietojums – tā atrodas korpusa lejasdaļā.

"Sony Xperia P" fotokameras izšķirtspēja sasniedz astoņus megapikseļus, bet "Xperia U" – piecus. Turklāt pirmais no tiem spēs ierakstīt video 1080p izšķirtspējā.

Abi viedtālruņi darbojas uz "Android 2.3" platformas, tomēr "Sony" sola operētājsistēmu vēlāk atjaunināt uz jauno, ceturto versiju. Tirdzniecībā tie nonāks šāgada otrajā ceturksnī.

"Xperia P" un "Xperia U" ir "NXT" saimes viedtālruņi. Pirmais tajā bija "Xperia S", ko "Sony" prezentēja vēl šāgada janvārī. Tā kā šis modelis tika prezentēts vēl līdz "SonyEricsson" kopuzņēmuma izjukšanai, kas notika 16. februārī, daļa aparātu tika izgatavota ar "SonyEricsson" marku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!