Foto: DELFI
Līdz šim sakaru tīkla modernizācijā Latvijas reģionos "Tele2" ir ieguldījis jau 2 miljonus latu, uzbūvējot 133 jaunas 3G bāzes stacijas un ieviešot jaunāko aparatūru esošajās bāzes stacijās. Tā rezultātā "Tele2" mobilo internetu 3G tīklā nodrošina jau 93% iedzīvotāju.

"Priecājos, ka esam pavisam tuvu tam, lai pabeigtu vienu no lielākajiem mobilo sakaru tīkla infrastruktūras attīstības projektiem Latvijā! Jau tagad mūsu klienti Kurzemē, Latgalē, Vidzemē un Zemgalē var baudīt modernākā sakaru tīkla Latvijā priekšrocības – kvalitatīvāko balss pārraidi un vēl ātrāku mobilo internetu ar ievērojami plašāku pārklājumu. Klienti reģionos izjūt pozitīvās pārmaiņas, kā rezultātā pieaug gan mobilā interneta lietotāju skaits, gan patēriņš," saka "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. "Drīzumā modernizēsim tīklu arī Rīgā, Jūrmalā, Saulkrastu un Tukuma novados."

"Tele2" mobilais internets ir jau pieejams visā "Tele2" tīkla pārklājuma zonā, tas ir, 99% valsts iedzīvotāju, savukārt, noslēdzoties sakaru tīkla modernizācijas projektam, "Tele2" nodrošinās mobilo internetu 3G tīklā jau 95% iedzīvotāju. "Tele2" tīklā viedtelefonu lietotāju skaits sasniedzis 200 000.

Pērn "Tele2" iesāka un šogad pabeigs sakaru tīkla modernizāciju sadarbībā ar telekomunikāciju iekārtu ražotāju "Nokia Siemens Networks". Daudzmiljonu projekta ietvaros "Tele2" ievieš jaunākās tehnoloģijas tīkla darbības nodrošināšanā, kā arī maina esošo bāzes staciju aparatūru, paralēli būvējot jaunas bāzes stacijas. Pabeidzot tīkla modernizāciju, "Tele2" turpinās nodrošināt ātru mobilo internetu Latvijā ar lielāku pārklājumu, kā arī būs gatavs ceturtās paaudzes jeb 4G pakalpojumu piedāvāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!