Foto: Publicitātes foto
Šā gada 24. novembrī no pulksten 10.00 līdz 15.00 norisināsies ikgadējā Latvijas Zaļā punkta konference "Latvija – valsts bez atkritumiem". Konferencē, piedaloties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvjiem un nozares ekspertiem, diskutēs par to, kā Latvijai virzīties uz zaļāku ekonomiku, ilgtspējīgāku uzņēmējdarbību un saudzīgāku resursu izmantošanu, tostarp Latvijas energoneatkarības veicināšanai.


Šogad konferencē tiks prezentēts Latvijas Zaļā punkta pētījums "Iedzīvotāju zaļie paradumi šķērsgriezumā. Cik zaļi patiesībā esam?". Pētījums, kas tiek veikts reizi divos gados, atklāj, kā Latvijā laika gaitā mainījusies iedzīvotāju aktivitāte un motivācija atkritumu šķirošanā, kas nosaka iedzīvotāju izvēles "zaļumā" un kāda ir iedzīvotāju attieksme dažādu resursu taupīšanā saistībā ar energoresursu un citu izmaksu kāpumu. Tāpat pētījumā noskaidrots iedzīvotāju viedoklis, kā vislabāk būtu risināt apkārtējās vides piedrazošanas jautājumus.

Konferences programmā:

  • "Ceļā uz ilgtspējīgāku Latviju un aprites ekonomiku" (VARAM Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere);
  • "Iedzīvotāju zaļie paradumi šķērsgriezumā. Cik zaļi patiesībā esam?" (Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis);
  • diskusija: "Latvijas neizmantotie resursi energoneatkarībai – vai un kad tos liksim lietā?", kurā piedalās:

Andris Ķēniņš, VARAM Valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos;

Evita Goša, "Schwenk Latvija" valdes locekle;

Oskars Pundurs, "Tet" saules enerģijas pārdošanas vadītājs;

Edijs Šaicāns, Ekonomikas ministrijas Valsts sekretāra vietnieks enerģētikas jautājumos;

  • "Elektropreču "deviņas" dzīvības – kaķis maisā vai nepieciešamība zaļākai nākotnei?" ("Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts);
  • "Stenders – ilgtspējas ceļojums" ("Stenders" izpilddirektore Kristīne Grapmane).

Savukārt konferences noslēgumā būs saruna "Dažkārt vienkārši jāsaka – JĀ!" ar piedzīvojumu aģentūras "PostNos" dibinātāju Valdi Vītoliņu, par to, kā ļauties piedzīvojumu garam un nebaidīties no jaunām iespējām un izaicinājumiem.

Konferenci vadīs TV seja un radio "SWH" raidījumu vadītāja Sanda Dejus jeb šķiratlona trenere Viktorija.

Konferenci "Latvija – valsts bez atkritumiem" tiešraidē ikviens interesents bez maksas varēs vērot portālā "Delfi.lv" sadaļā "Tiešraides", kā arī Latvijas Zaļā punkta kanālā sociālajā tīklā "Facebook" .

Plašāka informācija un konferences programma pieejama Latvijas Zaļā punkta mājaslapā www.zalais.lv.

"Latvija – valsts bez atkritumiem" ir ikgadējā Latvijas Zaļā punkta rīkota konference. Tās mērķis ir veidot platformu, kurā diskutēt par aktualitātēm un nepieciešamajiem soļiem Latvijas virzībā uz atkritumu apjoma kopējo samazināšanu, iespējami plašāku atkritumu šķirošanu un pārstrādi, īstenojot principu, ka visi Latvijā radītie atkritumi tiek sašķiroti, pārstrādāti un visam tiek atrasta vērtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!