Foto: Publicitātes attēls

Nasdaq Riga un Prudentia aicināja pievienoties tiešraides preses konferencei 25. novembrī plkst. 9:15, kurā iepazīstināja ar 2020. gada Latvijas un Baltijas vērtīgākajiem uzņēmumiem.
Preses konferences tiešraide visiem interesentiem bija pieejama LETA un Delfi Tiešraides.

Preses konferencē TOP101 veidotāji Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne un Prudentia valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš paziņoja un sveica 2020. gada Latvijas vērtīgāko uzņēmumu.
K. Krastiņš sniedza pārskatu un galvenos secinājumus par uzņēmumu vērtības dinamiku un tendencēm, ieskicējot arī Latvijas un Igaunijas vērtīgāko uzņēmumu salīdzinājumu. Savukārt D. Auziņa-Melalksne skaidroja šogad pārskatītos un ieviestos TOP101 uzņēmumu korporatīvās pārvaldības vērtēšanas kritērijus atbilstoši labas pārvaldības tendencēm pasaulē.

Topa metodoloģijas ietvaros katra uzņēmuma vērtība tiek noteikta, izmantojot salīdzinošo biržas reizinātāju metodi, ko vērtē Prudentia speciālisti, papildinot to ar publiski pieejamo informāciju par uzņēmumu pārvaldību un atklātību pret sabiedrību, ko savukārt vērtē Nasdaq Riga speciālisti. Pārvaldības vērtējuma ietekme uz uzņēmuma vērtību TOP101 ir 20 % robežās.

Pēc preses konferences plkst. 13:00 aicinājām pievienoties TOP101 Debatei “Translating Technologies into Business Value”, kurā diskutēja par digitālo transformāciju - izaicinājumiem un iespējām Baltijā, ko paver tehnoloģiskie sasniegumi, kā veicināt sieviešu pārstāvību tehnoloģiju uzņēmumos un kā digitalizāciju pārvērst reālā biznesa vērtībā. Diskusija notika tiešsaistē Zoom platformā.

Panelī piedalijās Gatis Ošs, Squalio; Juhan-Madis Pukk, Flowit; Jānis Čupriks, Datakom; Andžej Šuškevič, Baltic Amadeus; Evita Lune, Pedersen & Partners un citi nozares eksperti no Baltijas valstīm. Diskusiju vadīja Anna Andersone, uzņēmēja un Riga TechGirls vadītāja. Plašāka informācija par diskusijas programmu un reģistrēšanos: https://www.debates.top101.lv/

Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP 101 sarakstu kopš 2005. gada veido Prudentia un Nasdaq Riga. Sākot ar 2020. gadu, Prudentia sadarbībā ar Nasdaq Tallinn piedāvā sabiedrībai arī Igaunijas vērtīgāko uzņēmumu TOP101. Vērtīgāko uzņēmumu tops sniedz iespēju uzņēmējiem, nozares ekspertiem un sabiedrībai kopumā iegūt vispusīgu ieskatu par Latvijas un Igaunijas uzņēmumu izaugsmi, korporatīvās pārvaldības principu ievērošanu, attīstību un konkurētspēju. Plašāku informāciju par abu valstu vērtīgākajiem uzņēmumiem meklējiet top101.lv un top101.ee.
Mediju kontakti:
Dace Bulte
Nasdaq Riga Korporatīvās komunikācijas vadītāja
29 42 3528 | dace.bulte@nasdaq.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!