Foto: Publicitātes foto
Šā gada 28. septembrī plkst. 11.00 notika klātienes preses konference par “Novada Garša” sezonas noslēgumu Hanzas peronā. Preses konferenci varēja vērot https://www.facebook.com/NovadaGarsa un Delfi.lv tiešraižu sadaļā.

Konference un ražotāju/ēdinātāju konkursi

Preses konferencē informējām par pasākuma "Novada Garša" ikgadējo – nu jau trešo konferenci – "Vietējie produkti nākotnes virzītājspēks", kas būs kā turpinājums augustā notikušajam ANO Nacionālajam dialogam par pārtikas sistēmu nākotni. Šī gada konferences galvenais uzsvars – kā mainīt sabiedrisko domu par labu vietējās produkcijas izmantošanai, skaidrojot pārtikas sistēmas ķēdes posmus un to atkarību citam no cita.

Pērn sadarbībā ar Pavāru klubu "Novada Garša" aizsāka līdz šim Latvijā nebijušus konkursus – publiskā ēdināšanas sektora pavāru konkursu "Mana novada garša", kā arī pārtikas produktu garšas kvalitātes konkursu "Novada Garša 2021", kurā mazie pārtikas ražotāji var saņemt profesionālas žūrijas vērtējumu savam produktam. Kā viens, tā otrs izpelnījušies ievērību, un šogad konkurence bijusi gana sīva. Piemēram, ja pērn kvalitātes konkursā vērtēšanai tikai iesniegti 76 produkti, tad šogad to skaits ir 167! Arī šogad produktus vērtēs starptautiska profesionāļu žūrija no Beļģijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un, protams, Latvijas.

Profesionālie pavāru konkursi

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) turpina arī sadarbību ar Pavāru klubu. Tā prezidente Svetlana Riškova, kā arī "Reaton" marketinga nodaļas vadītāja Baltijā Vija Tirzmale informēja par 1.10. Hanzas peronā plānoto ikgadējo pavāru konkursu "Latvijas 2020. gada pavārs un Reatona "Zelta pavārnīcas ieguvējs". Savā starpā par titulu "Latvijas 2021. gada labākais pavārzellis" sacentīsies arī pavārzeļļi. Vēl arī kāds līdz šim nebijis jaunums! Pirmo reizi Eiropas profesionālās kulinārijās vēsturē, Latvijas 2021.gada pavāra titula ieguvējs automātiski kļūs arī par Latvijas Bocouse d'Or Eiropas atlases kandidātu!

Preses konferencē piedalījās:

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs;

Svetlana Riškova, Pavāru kluba prezidente un Latvijas Bocuse d'Or akadēmijas prezidente;

Vija Tirzmale, "Reaton" mārketinga nodaļas vadītāja Baltijā.

J Pasākuma noslēguma kafijas pauzē garšu pārsteigums no "Novada Garša" vēlo vasaras brokastu rīkotāja, kafejnīcas Kurzemes mežā – "DabaLaba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!