Foto: Publicitātes foto
Turpinot informatīvo kampaņu par iekļaujošu nodarbinātību cilvēkiem ar invaliditāti, šo ceturtdien, 29. aprīlī no pulksten 10.30 līdz 12.00 Labklājības ministrija aicina ikvienu interesentu sekot līdzi tiešsaistes diskusijai "Manā uzņēmumā strādā un var tāpat!". Tajā savos pieredzes stāstos, atziņās un ieteikumos par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību dalīsies darba devēji.

Diskusijā runāsim par dažādajiem darba pienākumiem, ar kuriem veiksmīgi tiek galā cilvēki ar invaliditāti, uzņēmumu ieguvumiem un aspektiem, ar ko jārēķinās, pieņemot darbā cilvēku ar invaliditāti. Kopīgās sarunās meklēsim risinājumus un ieteikumus tam, kā iedrošināt un motivēt darba devējus pieņemt darbā cilvēkus ar invaliditāti. Ar savu uzņēmumu pieredzes stāstiem dalīsies Gundega Kirilka, "Rimi Latvia" personāla vadītāja, Ieva Zirne, "Circle K Business Centre" vecākā personālvadības biznesa partnere, un sociālo uzņēmumu "OWA" un "Print Art" vadītāja Natālija Jermolajeva. Minētajos uzņēmumos strādā cilvēki ar dažāda veida invaliditāti. Savukārt darba ņēmēja viedokli atklās neredzīgais viesmīlis Aleksejs Poplavskis, kurš strādā uzņēmumā "Blind Dreams". Sarunā iesaistīsies arī Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis.

Diskusijai tiks nodrošināts surdotulkojums. Tiešraide būs vērojama portālā DELFI, kā arī Labklājības ministrijas un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas "Facebook" kontā. Pasākuma laikā komentāru sadaļā skatītājiem būs iespēja uzdot jautājumus diskusijas dalībniekiem.

Jau ziņots, ka Labklājības ministrija īsteno informatīvu kampaņu "Dara citādi – izdara tāpat!", lai aktualizētu jautājumu par cilvēku ar invaliditāti iekļaušanu darba tirgū, gan iedrošinot šos cilvēkus kā darba ņēmējus, gan rosinot darba devējus pieņemt darbā cilvēkus ar invaliditāti. "Manā uzņēmumā strādā un var tāpat!" ir kampaņas otrā diskusija. Pirmajā, kas norisinājās martā, savos personiskajos stāstos un viedokļos par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību dalījās paši darba ņēmēji. Kampaņas diskusiju cikls noslēgsies septembra sākumā, kad informēs par kampaņas gaitā īstenoto aktivitāšu rezultātiem.

Kampaņa tiek finansēta no Labklājības ministrijas Eiropas Sociālā fonda Tehniskās palīdzības projekta līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!