Foto: Publicitātes foto
15. septembrī pulksten 10.00. Rudens sākumā darbu sāk Vienotais tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāls (TAP portāls) – elektroniska valdībā izskatāmo dokumentu un datu aprites informācijas sistēma. Tas nozīmē, ka turpmāk institūciju izstrādātie tiesību akti, kuri tiks izskatīti valdībā, "ceļos" elektroniski vienotā sistēmā. Savukārt sabiedrībai tas sniegs plašas iespējas sekot līdzi tiesību aktu izstrādei visos tās posmos. Kā TAP portāla ieviešana virza Latviju ceļā uz e-Valdību, kā uzlabo sabiedrības iespējas līdzdarboties un paust savu viedokli par konkrētiem tiesību aktu projektiem, skaidrosim DELFI TV tiešraidē.

TAP portāla izveide iezīmē jaunu pieeju, konceptuāli atsakoties no dokumenta kā publiskās pārvaldes procesu un informācijas organizācijas rīka, tā vietā izmantojot pašu informāciju. Tas nodrošina efektīvu, caurspīdīgu un ātrāku valsts pārvaldes tiesību aktu izstrādi, saskaņošanu, apstiprināšanu un kontroli, kas notiek vienotā sistēmā. Turklāt, pateicoties TAP portālam, būtiski uzlabota sabiedrības līdzdalības vide un stiprināti atvērtās pārvaldības principi.

TAP portāls darbojas kā plaša informācijas datu bāze par valdības topošajiem un pieņemtajiem lēmumiem. Tajā vienuviet ikvienam ērti pieejami visi tiesību aktu projekti, to saturs, virzība, iesaistīto pušu un sabiedrības viedoklis par konkrēto tiesību aktu u. c. Tiesību aktu projektu virzība ir caurskatāma un ērti izsekojama.

Diskusijā piedalās:

  • Jānis Citskovskis, Valsts kancelejas direktors
  • Viktors Sidorenkovs, Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietnieks, TAP portāla biznesa procesu pārvaldnieks
  • Iveta Kažoka, "Providus" direktore un vadošā pētniece
  • Arta Ģiga Latvijas žurnālistu asociācijas valdes locekle

Diskusijas moderators: Kristaps Pētersons

Diskusijas tēmas:

  • kā darbosies TAP portāls;
  • kā TAP portāls palīdzēs efektivizēt valsts pārvaldes darbu;
  • kā tiks uzlabota sabiedrības līdzdalības vide un stiprināti atvērtās pārvaldības principi;
  • kā portāls veicinās tiesību aktu izstrādes caurskatāmību un izsekojamību;
  • kā vērtējama Latvijas iedzīvotāju gatavība un interese iesaistīties tiesību aktu izstrādes procesā.

Vairāk informācijas par TAP portāla projektu meklējiet Valsts kancelejas tīmekļvietnē.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēto Vienoto tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portālu (TAP portālu) izstrādājusi Valsts kanceleja ciešā sadarbībā ar visu ministriju pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!