Foto: Publicitātes foto
21. un 22. aprīlī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā, norisināsies nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss "SkillsLatvia 2022", kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Pirms un paralēli konkursa norisei skatītājus ar dažādiem tematiem gaidīs "SkillsLatvia" sarunu studija, kuru vadīs TV žurnālists un raidījumu vadītājs Uģis Joksts.

Tuvojoties "SkillsLatvia 2022", pirmā saruna notiks jau 19. aprīlī plkst. 14.00, un to varēs skatīties tiešraidē portālā "Delfi", kā arī VIAA un "SkillsLatvia" kontos sociālajā medijā "Facebook".

Sarunā piedalīsies:

  • Linda Kapteine, Valsts izglītības attīstības aģentūras Karjeras atbalsta nodaļas vecākā eksperte;
  • Rūta Gintaute Marihina, Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktore;
  • Ronalds Saksons, Valsts izglītības satura centra Profesionālās izglītības departamenta direktors;
  • Svetlana Riškova, biedrības "Pavāru klubs" valdes priekšsēdētāja;
  • Māris Valdis Kalniņš, Latvijas Darba devēju konfederācijas Enerģētikas nozares ekspertu padomes priekšsēdētājs, "Augstsprieguma tīkls" Releju dienesta vadītājs;
  • Normunds Grinbergs, Rīgas Celtniecības koledžas direktors, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents.

Sarunas laikā tās dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumu, kāpēc izvēlēties vai neizvēlēties profesionālās izglītības ceļu. Tāpat sarunas dalībnieki spriedīs, vai un kā ir mainījies profesionālās izglītības prestižs Latvijā pēdējo gadu laikā, kā arī vai "SkillsLatvia" konkurss šo prestižu kopš 2017. gada, konkursa pirmsākumiem, ir paaugstinājis. Kopumā tā būs iespēja uzzināt vairāk par profesionālās izglītības un "SkillsLatvia" konkursa nozīmi, izglītības saturu, profesiju pieprasījumu darba tirgū un jauniešu karjeras izvēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!