Valsts atbalsta ziņā Latvija pandēmijas laikā ir būtiski atpalikusi no Lietuvas un Igaunijas, kā arī lielākās daļas Eiropas Savienības valstu. Tomēr Covid-19 pandēmijas ietekme uz Latvijas ekonomiku ir bijusi ievērojami mazāka nekā iepriekšējās finanšu krīzes laikā. Paredzams, ka 2021. gadā, līdz ar vakcinēšanos un ierobežojumu atcelšanu, atsāksies Latvijas ekonomikas izaugsme. Tomēr, neveltot atbilstošus resursus valsts galvenajiem ilgtermiņa izaicinājumiem, kas ir zems iedzīvotāju ienākumu līmenis un demogrāfiskā krīze, valsts atpalicība no Igaunijas un Lietuvas saglabāsies, bet izaugsmes potenciāls tiks nopietni apdraudēts, uzsvērts jaunākajā Ekonomistu apvienības pētījumā "Koronanomika Latvijā: ietekme, politikas reakcija un atgriešanās pie izaugsmes".

Ekonomistu apvienības jaunākā pētījuma prezentācija un diskusija notiks 9. jūnijā pulksten 14.00 "Atta" centrā Rīgā, un tās tiešraidi varēs vērot ziņu portālā DELFI, ziņu aģentūras LETA mājaslapā un Latvijas Ekonomistu apvienības "Facebook" lapā.

Pētījumu prezentēs Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētāja vietnieks un Rīgas Ekonomikas augstskolas Ekonomikas departamenta vadītājs MSc.oec. Mortens Hansens.

Diskusiju vadīs Eiropas Parlamenta deputāts Dr.sc.pol. Ivars Ījabs.

Diskusijā par pētījumu piedalīsies Ekonomistu apvienības prezidents Dr.oec. Ojārs Kehris, Ekonomistu apvienības valdes loceklis Edmunds Krastiņš, Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Pētniecības daļas vadītājs Dr.oec. Kārlis Vilerts, bankas "Citadele" ekonomists un Fiskālās disciplīnas padomes loceklis Mārtiņš Āboliņš un "Swedbank" galvenā ekonomiste Līva Zorgenfreija.

Pētījuma prezentāciju un diskusiju skatieties trešdien, 9. jūnijā, no pulksten 14.00 līdz 16.00 portālā DELFI!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!