Foto: Publicitātes foto
Šī gada 2. decembrī, no pulksten 13.00 līdz 16.00 norisinājās gadskārtējā Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) konference 'DIGI->FIT 2020', kuras galvenā tēma bija digitālā transformācija. Pasākuma laikā notika Latvijas tehnoloģiju gada balvas "Platīna pele 2020" pasniegšanas ceremonija. Konferences galvenie partneri ir "Latvijas Mobilais Telefons" un "Tet".

LIKTA konference ir gada centrālais notikums informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē. Apliecinot digitālās transformācijas nozīmi Latvijas nākotnes attīstībā, konferenci atklāja Valsts prezidents Egils Levits. Konferencē uzstājās LIKTA prezidente prof. Signe Bāliņa, "Latvijas Mobilā Telefona" (LMT) prezidents Dr. Juris Binde, "Tet" digitālās transformācijas direktors Krists Avots, Londonas Universitātes koledžas profesors, antropologs Dr. Daniels Millers (Daniel Miller),"Microsoft" prezidents Centrālās un Austrumeiropas reģionā Filips Roge (Philippe Rogge), VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis un Latvijas e-sporta federācijas valdes loceklis, e-sporta kluba "Goexanimo" vadītājs Jānis Dzērve.

"Latvijas vieta nākotnes pasaulē lielā mērā ir atkarīga no tā, cik veiksmīgi norisināsies digitālā transformācija un kā mēs visi spēsim piemēroties dzīvei un darbam jaunajos apstākļos. Digitālās pārveides procesā liela loma ir gan digitālajām prasmēm, gan arī tādām īpašībām kā spēks, godīga spēle, izturība, taktika, tehnika un līderība. Šīs arī sportam raksturīgās īpašības iespējams pilnveidot, tikai regulāri trenējoties. LIKTA konferences 'DIGI->FIT 2020' ietvaros domāsim par to, kā kopīgiem spēkiem attīstīt Latvijas digitālo potenciālu," uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Pasākuma laikā tika paziņoti IKT gada balvas "Platīna pele" ieguvēji. Cildinot 2020. gada izcilākos Latvijā radītos digitālos risinājumus, to autorus un izstrādātājus par jēgpilnu tehnoloģiju pielietojumu sabiedrībā, biznesā, pārvaldē un izglītībā, balva tiks pasniegta piecās kategorijās: "Mākslīgā intelekta risinājums – sabiedrībai un biznesam", "Uzņēmuma digitālā transformācija", "Valsts digitālā transformācija", "Labākais e-skolotājs", "Labākā kiberdrošības iniciatīva", kā arī tiks piešķirta speciālbalva par veiksmīgāko e-paraksta integrācijas risinājumu. Šogad balva tiks pasniegta jau 13. reizi pēc kārtas. To šajā laikā ir saņēmuši daudzi Latvijā plaši pazīstami un sabiedrībai nozīmīgi projekti. Balvas pasniegs LIKTA prezidente Signe Bāliņa, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Artūrs Toms Plešs, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš un LVRTC valdes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis. Tāpat speciālbalvas pasniegs arī LIKTA konferences galvenie partneri – LMT un "Tet".

LIKTA konferences galvenie partneri – LMT un "Tet", partneri – LVRTC, "Microsoft Latvia" un projekts "DIGINNO". Balvas "Platīna pele" kategorijas "Uzņēmuma digitālā transformācija" šī gada partneri ir Ekonomikas ministrija un projekts "DIGINNO", kategoriju "Labākais e-skolotājs" atbalsta Baltijas vadošais tehnoloģiju lokalizācijas uzņēmums "Tilde", kategorijas "Labākā kiberdrošības iniciatīva" partneris ir Aizsardzības ministrija, bet speciālbalvas "Veiksmīgākais e-paraksta integrācijas risinājums" partneris – Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs. Informatīvais atbalstītājs – portāls DELFI.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!