Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 7. decembrī no plkst.12:30 skaties DELFI tiešraidē ikgadējo Latvijas informācijas un tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) konferenci. Galvenās diskusiju tēmas - kā digitalizācija var palīdzēt kļūt konkurētspējīgākiem, efektivizēt procesus un izmaksas, ietaupīt resursus un laiku, tai nepieciešamās prasmes un infrastruktūra, kā arī uzņēmējdarbības un pārvaldes digitālā transformācija, īpaši akcentējot drošības aspektus. Konferences laikā tiks paziņoti arī ikgadējās IKT nozares balvas "Platīna pele" laureāti.

"LMT" prezidents Juris Binde runās par 5G nozīmi aizsardzības sfērā, "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks rosinās diskusiju par IKT nodrošināšanu ārpakalpojuma formātā, "Emergn" klientu partneris Austris Vasiļevskis stāstīs par gudru, drošu un efektīvu organizāciju pārvaldību, bet "Latvijas valsts mežu" biznesa sistēmu risinājumu direktors Māris Kuzmins dalīsies pieredzē par digitalizāciju mežsaimniecībā. Savukārt par valsts pārvaldes IKT projektu efektivitāti spriedīs Latvijas Valsts radio un televīzijas centra direktors Ģirts Ozols. Runājot par drošību un svarīgākajiem izaicinājumiem nākamajā gadā, nedrīkstam aizmirst arī paši par sevi, tāpēc Rīgas Stradiņa universitātes docētāja Dana Isarova skaidros mītus un patiesības par pirmo medicīnisko palīdzību.

Ar konferences programmu iespējams iepazīties LIKTA mājaslapā.

Konferences ietvaros jau piecpadsmito gadu tiks pasniegta arī LIKTA balva "Platīna pele". Šogad tā tiks pasniegta sešās galvenajās kategorijās, neskaitot atsevišķu uzņēmumu un organizāciju sarūpētās speciālbalvas. Ar nominantiem iespējams iepazīties LIKTA Facebook lapā.

Konferences galvenie atbalstītāji – tehnoloģiju uzņēmumi "LMT" un "Tet", partneri: "Emergn", Latvijas Digitālās inovācijas centrs, Latvijas valsts meži, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs un projekts "Women4IT". Informatīvais atbalstītājs – portāls DELFI.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!