Foto: Publicitātes foto
Pēdējā laika tendence, ka depozītu likmes nekādu labumu uzkrājumiem nedod un vidējā inflācija lēnām "nograuž" naudu, kas vienkārši tāpat glabājas kontā, nozīmē, ka peļņas iespējām jāmeklē jauni rīki. Depozītu laiks uz kādu brīdi ir beidzies, bet iedzīvotāju uzkrājumu apjoms apliecina, spītējot pandēmijai, gadu no gada tas turpina augt. Līdz ar to rodas jautājums – kur ieguldīt savus iekrājumus, lai nauda pelnītu naudu?

Kā neapmaldīties investīciju džungļos, jo ieguldījumu iespējas ir ļoti plašas – sākot ar gataviem risinājumiem, kas paredz krāšanu konkrētam mērķim (piemēram, pensiju 3.līmenī vai uzkrājums bērna nākotnei), līdz ieguldījumiem finanšu tirgos. Ilgtermiņā tie sniedz lielākas peļņas iespējas, tomēr arī risks šādām investīcijām ir augstāks. Nav jābūt investīciju guru, kā arī nevajag milzīgu naudas atlikumu kontā, lai sāktu izmantot dažādu investīciju sniegtās iespējas.

Kādi ir pirmie soļi investīciju uzsākšanai, kā nesalikt "visas olas vienā groziņā" un kāpēc izvēlēties ieguldījumus, kas rūpējas par videi labvēlīgāku nākotni?

Ja arī tu gribi likt saviem iekrājumiem pelnīt, bet nezini - kā - tad skaties diskusiju no 24.februāra. Tajā Swedbank investīciju eksperts kopā ar diviem investoriem-iesācējiem runāja par to, kādi ir piemērotākie risinājumi cilvēkam bez specifiskām priekšzināšanām un kur likt naudai strādāt tavā labā 2021.gadā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!