Foto: Publicitātes foto
14. septembrī no pulksten 10.00 līdz 11.00 aicinām pievienoties tiešsaistes diskusijai "Vai ilgtspējā ir potenciāls biznesa izaugsmei?", kuru Izaugsmes programmas ietvaros rīko SEB banka.

Latvijas mazie un vidējie uzņēmumi (MVU) ilgtspēju uzskata par svarīgu sava biznesa sastāvdaļu. Kā liecina SEB bankas veiktā mazo un vidējo uzņēmumu aptauja, 33% MVU kā būtiskāko faktoru ilgtspējīgai darbībai norāda ieguldījumu darbiniekos, 27% aptaujāto uzņēmumu būtiski ilgtspējas principi ir caurskatāma finanšu plūsma, piegādes ķēde un iepirkumu vadlīnijas, kā arī produktu un materiālu aprite, savukārt 26% aptaujāto visbūtiskākais ir aiz sevis atstātais CO2 nospiedums – papīra patēriņš, "zaļā" elektrība un apkure, videi draudzīgs transports un ražošanas process.

Ko uzņēmumiem MVU segmentā nozīmē ilgtspēja un kā tā var veicināt biznesa izaugsmi? Kā nonākt līdz reālu pārmaiņu ieviešanai un ar kādiem izaicinājumiem nākas saskarties, īstenojot ilgtspējas principus uzņēmuma ikdienas procesos un lēmumos?

Par ilgtspējas aktualitāti biznesā diskutēs Agnese Alksne, "CSR Latvija" līdzdibinātāja, Marija Sološenko, beziepakojuma preču veikala "Burka" izveidotāja, Zita Sāviča, uzņēmuma "Dobeles sveces" direktore un Ivars Šmits, SIA "Lindström" izpilddirektors.

Diskusija norisinās Izaugsmes programmas ietvaros, ko SEB banka īsteno sadarbībā ar vadības konsultāciju uzņēmumu "Civitta Latvija". Izaugsmes programma paredzēta Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem ar vismaz divu gadu pieredzi uzņēmējdarbībā un vismaz 200 000 eiro apgrozījumu gadā. Dalība programmā ir bez maksas, un uzņēmumi tai var pieteikties līdz 30. septembrim.

Programmas ietvaros 12-15 ambiciozi uzņēmumi gan vietēja, gan starptautiska mēroga ekspertu un mentoru vadībā strādās pie sava produkta, pakalpojuma vai koncepta idejas attīstības, kā arī pie procesu izmaiņām, kas var palīdzēt uzņēmumam straujāk augt. Īpaša uzmanība tiek veltīta biznesa zināšanu un prasmju pilnveidošanai ar uzsvaru uz tādām digitalizācijas laikam raksturīgām prasībām kā digitālo tehnoloģiju pielietojums, inovācijas, izaugsmes domāšana, mārketings un pārdošana, kā arī mūsdienīga finanšu plānošana.

Vairāk par Izaugsmes programmu: https://www.seb.lv/izaugsmes-programma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!