Foto: Publicitātes foto
3. decembrī kultūrtelpā "Hanzas perons" pirmo reizi notiks Rīgas uzņēmēju godināšanas pasākums, kurā tiks pasniegti "Rīgas dālderi". Tie tiks piešķirti četrās nominācijās: "Rīgas gada darba devējs", "Rīgas gada uzņēmējs starptautisko biznesa centru nozarē", "Rīgas gada jaunuzņēmums" un "Rīgas gada jaunpienācējs".

"Rīgas dālderu" pasniegšanu organizē Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra. Mērķis ir izcelt veiksmīgu galvaspilsētas uzņēmumu sasniegumus un godināt tos uzņēmējus, kuri izcili darbojušies savā nozarē, kā arī veicinājuši uzņēmējdarbības attīstību, virzību uz augstas pievienotās vērtības ekonomiku un starptautisku konkurētspēju.

Laureāts nominācijā "Rīgas gada darba devējs" tika noteikts sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju, nominācijā "Rīgas gada uzņēmējs starptautisko biznesa centru nozarē" – sadarbībā ar Starptautisko biznesa pakalpojumu asociāciju Latvijā, nominācijā "Rīgas gada jaunuzņēmums" – sadarbībā ar Latvijas Jaunuzņēmumu asociāciju, bet nominācijā "Rīgas gada jaunpienācējs" – sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

"Rīgas dālderu" saņēmēji ar Rīgas mēra līdzdalību tiks godināti tiešsaistes pasākumā, kas 3. decembrī pulksten 16.00 būs skatāms uzņēmējdarbības atbalsta programmas "Atspēriens" sociālā tīkla "Facebook" kontā (www.facebook.com/Atsperiens) un portālā "Delfi".

Runājot par Rīgu, bieži tiek minēta tās arhitektūra, gleznainie parki, pilsētas plānojums, tajā dzimušie un dzīvojošie dižgari, māksla un kultūra. Taču Rīga jau kopš tās pirmsākumiem ir bijusi arī aktīva ostas pilsēta, tirdzniecības un uzņēmējdarbības krustpunkts. Gadsimtu pēc gadsimta Rīgas nozīme ir tikai pieaugusi, tā attīstījusies par nozīmīgu un bagātu ostas pilsētu. Te pirkts un pārdots viss, kas savā laikā bijis būtisks un aktuāls kā rietumos, tā austrumos – kažokādas, labība, lini, metāls, audumi, vīns, arī luksusa preces.

16. gadsimtā Rīgā sāka kalt naudu – Rīgas dālderus. Tie bija kas vairāk par vienkārši sudraba monētām. Tas bija apliecinājums Rīgas kā veiksmīgas tirdzniecības pilsētas statusam un tās vietai starp nozīmīgākajām Hanzas savienības pilsētām.

Lai arī šodien mūsu naudas vienība ir eiro, Rīgas veiksmīgākie, uzņēmīgākie, inovatīvākie, atbildīgākie un darboties spējīgākie uzņēmēji tiks godināti tieši ar simboliskiem "Rīgas dālderiem", jo šī vēsturiskā naudas vienība uzskatāma par Rīgas pilsētas lepnuma, vēstures, uzņēmējdarbības gara un pašcieņas simbolu.

Pasākuma laikā tiks paziņoti arī trīs uzņēmējdarbības atbalsta programmas "Atspēriens" konkursa uzvarētāji, kas katrs saņems 10 000 eiro lielu līdzfinansējumu savas uzņēmējdarbības attīstībai.

Kontakti

Mārtiņš Pakalniņš, Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras galvenais projektu vadītājs, martins.pakalnins@riga.lv, tel. 27897357

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!