Foto: Publicitātes foto

"Swedbank Latvija" kopā ar inovāciju stratēģiju uzņēmumu "Helve" 11. maijā aicina piedalīties ilgtspējas un inovāciju pop-up konferencē – "Future Forum". Iepazīties ar jaunākajām tendencēm inovāciju un ilgtspējas jomās tiešsaistes pasākumā aicināts ikviens interesents. "Future Forum" runātāju vidū ir Eiropā plaši zināmu jaunuzņēmumu radītāji, pašmāju tirgus līderu inovāciju eksperti, kā arī ilgtspējas speciālisti. Pasākums ir bez maksas, un tam būs iespēja sekot līdzi tiešsaistē portālā DELFI. Uzzini vairāk un reģistrējies "Future Forum" šeit!

Lai veicinātu tādu inovāciju attīstību, kas piedāvā ilgtspējīgus risinājumus, "Swedbank Latvija" kopā ar atvērto inovāciju katalizatoru "Helve" šī gada sākumā izveidoja akseleratoru "Future Hub". Tā ietvaros 11. maijā tiek rīkots izglītojošs un informatīvs pasākums, lai vērstu plašākas sabiedrības uzmanību uz ilgtspējas lomu biznesā un inovāciju potenciālu. Organizatori informē, ka par pasākuma iedvesmas avotu kalpojuši paša akseleratora dalībnieki – zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmumi un lielie uzņēmumi, kas gatavi ar tiem sadarboties.

"Atvērtās inovācijas ir spēcīgs rīks ne tikai biznesa attīstībā, bet arī ceļā uz ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipu ieviešanu, ne velti tās guvušas lielu popularitāti tieši vadošo uzņēmumu vidū. Sadarbība ar dinamiskiem zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmumiem, kas gatavi palīdzēt uzņēmumam ceļā uz ilgtspēju, un veltīt savu laiku un resursus kopradei, ir iespēja, kas jāizmanto. Mums ir liels prieks, ka Eiropas līmeņa "greentech" (zaļo tehnoloģiju) jaunuzņēmumi ir ieinteresēti Baltijas tirgū, un pašmāju uzņēmumi saskata vērtību šāda veida sadarbībā. Gūto pieredzi un stāstus no visas Eiropas vēlamies pavēstīt plašākai sabiedrībai, tādēļ aicinām ikvienu pievienoties "Future Forum"," stāsta Anna Marija Ķiesnere, "Helve" Biznesa attīstības un sadarbības partneru attiecību vadītāja.

"Future Forum" vērsīs skatītāju uzmanību uz trīs galvenajām tēmām. Pieredzē par ilgtspējas pieaugošu lomu uzņēmējdarbībā dalīsies pašlaik Eiropā viena no zināmāko zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmuma "Plan A" vadītāja Lubomila Jardonava, savukārt, par ilgtspējas tendencēm 2021. gadā diskutēs "Swedbank" Ilgtspējas attīstības vadītāja Latvijā Adriāna Kauliņa, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomnieks Mārtiņš Zemītis. Ar veiksmes stāstiem un izaicinājumiem ilgtspējīgu zīmolu izveidē dalīsies dāņu jaunuzņēmuma "Plant Jammer" vadītājs Maikls Hāse (Michael Haase), "Orkla Latvija" Komunikācijas direktore Lineta Mikša, igauņu zīmola "Woola" vadītāja Paula Pärnaste, "Rimi Baltic Group" Korporatīvās atbildības vadītājs Liudvikas Aleliunas un "Asketic" partneris un dizainers Miķelis Baštiks.

Noslēdzošā tēma pasākumā tiks apskatīta visplašāk. "Swedbank" grupas Ilgtspējas vadītājs Fredriks Nilzens (Fredrik Nilzen) vērsīs uzmanību ilgtspējas lomai tieši finanšu uzņēmumos. Inovāciju sniegtās iespējas un to lomu ceļā uz ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipiem apskatīs stratēģijas konsultants un profesors vairākās ASV universitātēs Džeremijs Kagans (Jeremy Kagan), "Helve" vadošā partnere un dibinātāja Līva Pērkone, "Latvenergo" Tehnoloģiju un atbalsta direktors Kaspars Cikmačs un "Future Hub" vadošā mentore ilgtspējas un korporatīvajos jautājumos Johanna Brauna (Johanna Braun).

"Future Forum" norisināsies 11. maijā no pulksten 15.00 līdz 18.00. Ar plašāku pasākuma programmu un runātājiem iespējams iepazīties šeit. Pasākums ir bez maksas un tiks translēts tiešsaistē DELFI, tomēr organizatori aicina dalībniekus reģistrēties, lai iegūtu piekļuvi trīs papildu darbnīcām, kas veidotas "Future Hub" programmas ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!