Foto: Publicitātes foto
Covid-19 pandēmija ir šī gadsimta nozīmīgākā sabiedrības veselības krīze. Tā pierādījusi, ka mums jāmaina sava pieeja, jādomā ārpus rāmjiem un jābūt atvērtiem. Lai šķetinātu šos izaicinājumus, Rīgas Stradiņa universitāte 28.–29. aprīlī tiešsaistē un klātienē rīko starptautisku Covid-19 tēmai veltītu konferenci "Ietekme, inovācijas un plānošana". Konferences ietvaros notiks plenārsēdes, stenda referātu sesijas un paneļdiskusijas, kā arī plašai sabiedrībai atvērtas debates.

Lai gan konferences vienojošā tēma ir Covid-19, referātos aptvertie temati ir ļoti daudzveidīgi, sākot no klīniskās medicīnas jautājumiem, piemēram, par smagi slimu Covid-19 pacientu raksturojumu un biežāk lietotajiem medikamentiem slimības ārstēšanai, līdz pat problēmām, kas skar pandēmijas ietekmi uz sabiedrību kopumā, piemēram, tiesībām uz taisnīgu tiesu, emocionālo labsajūtu un augstskolu mācību metožu izmaiņām.

Konferenci līdz ar mūziķiem Katrīnu Gupalo, Gintu Smuko un Rihardu Lībieti atklās RSU rektors profesors Aigars Pētersons, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Pasaules Veselības organizācijas Latvijas pārstāvniecības vadītājs Uldis Mitenbergs un RSU zinātņu prorektore Agrita Kiopa.

Konference norisei tiešsaistē tiks izmantota virtuālā komunikācijas platforma. Tā kā epidemioloģiskā situācija ir uzlabojusies, ierobežots personu skaits konferenci apmeklēt varēs klātienē RSU aulā Dzirciema ielā 16. Lai piedalītos, nepieciešams reģistrēties, kas izdarāms līdz pat 29. aprīlim.

Dalība konferencē ir bez maksas. Konferences saturs tiks dublēts latviešu un angļu valodās. Plašāka programma un reģistrācija: https://c19.rsu.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!