Foto: Publicitātes foto
Veselības aprūpes pieejamība, gaidīšanas rindu samazināšana, pakalpojumu daudzveidība šobrīd ir Latvijas veselības sistēmas izaicinājums. Sabiedrības veselības stratēģija līdz 2027. gadam paredz nozīmīgas darbības un iniciatīvas, tomēr finanšu, cilvēkkapitāla un tehnoloģiskie resursi ir nepietiekami, lai sasniegtu stratēģijā izvirzītos mērķus. Veselības aprūpes darba devēju asociācija (VADDA) aicina nozares vadītājus un ekspertus uz konferenci “Nākotnes veselība”, lai kopīgi diskutētu par plašākām finanšu iespējām veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai.

Kā atzīst VADDA vadītājs Māris Rēvalds: "Īpaši pēdējo divu gadu laikā redzam, ka, valsts, pašvaldību un privātajam sektoram aktīvi sadarbojoties, esam spējuši sekmīgāk risināt pandēmijas ietekmē radošās problēmas un situācijas. Taču redzam, ka rindas pēc veselības aprūpes pakalpojumiem, laikus neārstētas slimības cilvēkiem, ģeopolitiskās situācijas prioritāšu maiņa ir tikai daži neskaidrību veicinoši faktori par finansējuma pieejamību veselības aprūpē tuvākajā nākotnē. Ir jāsper drosmīgi soļi ar mērķi veselības aprūpē tuvāko gadu laikā sasniegt Latvijas izvirzītos mērķus, lai kļūtu efektīvāki, ieviestu inovatīvus pakalpojumus un to nodrošināšanai piesaistītu privāto kapitālu."

Konferences mērķis ir piedāvāt labāko praksi gan globālā, gan reģionālā mērogā veselības aprūpes finansēšanā, publiskā un privātā sektora partnerības piemērus, un piedāvāt reālistiskus risinājumus politikas veidotājiem, likumdevējiem, darba devējiem un uzņēmējiem, lai Latvija ar kvalitatīvu un pieejamu veselības aprūpi spētu nodrošināt nākotnes ekonomiskās un sociālās vajadzības, un tām nepieciešamo cilvēkkapitālu.

Publiskā un privātā partnerība ir publiskā un privātā sektora ilgtermiņa sadarbība, lai nodrošinātu sabiedrības vajadzības, publiskajam un privātajam partnerim apvienojot un izmantojot tam pieejamos resursus (piemēram, īpašumu, finanšu līdzekļus, zināšanas, pieredzi), kā arī atbildība un riski tiek sadalīti starp publisko un privāto partneri.

Konference "Nākotnes veselība" notiks tiešsaistē 31. martā. Vairāk par konferenci varat uzzināt konferences mājas lapā www.nakotnesveseliba.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!