Foto: Publicitātes foto
"Swedbank Latvija" un nodibinājums "TechChill" aicināja uz pasākumu sērijas "Swedbank Seedtalks" pirmo šī gada norisi "Swedbank Seedtalks x TechChill: Accelerating for Impact". Tajā tika runāts par akcelerācijas nozīmi zaļi domājošu jaunuzņēmumu attīstībā un ilgtspējīgu mērķu sasniegšanu. Lai nodrošinātu iespējami plašāku skatījumu par konkrēto tēmu, pasākumā piedalījās gan Eiropas mēroga akceleratoru pārstāvji, gan arī jaunuzņēmumu vadītāji. Pasākums norisinājās ceturtdien, 25. februārī, pulksten 16.00, tiešsaistē DELFI un "Swedbank Latvija" "Facebook" lapā, angļu valodā.

Domājot par Eiropas ekonomikas atjaunošanu, mums būtu nepieciešams koncentrēties uz idejām un inovācijām, kuru pamatā ir ilgtspējība un labākas nākotnes nodrošināšana visiem. Tieši tāpēc ir svarīgi sniegt iespēju komandām, kuru risinājumi veicina zaļāk domājošu ekonomiku. Savukārt viens no efektīvākajiem veidiem, kā šādām komandām palīdzēt, ir ar akcelerācijas programmām. Šo programmu mērķis ir palīdzēt atsperties inovatīviem un daudzsološiem agrīnās stadijas biznesiem, kas ir veidoti, lai ne tikai gūtu peļņu, bet arī palīdzētu risināt lokālas un globālas problēmas.

Šī gada pirmajā "Swedbank Seedtalks" pasākumā, kurš norisinājās sadarbībā ar "TechChill", tika runāts tieši par to, kā akcelerācijas programmas var palīdzēt jaunuzņēmumiem sasniegt nospraustos mērķus un kā tās var palīdzēt attīstīt ilgspējīgus uzņēmumus.

Lai plašāk pastāstītu par akceleratoru nozīmi, pasākumā piedalījās "Swedbank" ilgtspējas attīstības vadītāja Latvijā un akceleratora "Future Hub" ilgtspējas vadītāja Adriāna Kauliņa, "KatapultOcean" akceleratora programmas direktors Markuss Helands Eikelands (Marcus Hølland Eikeland), kā arī akceleratora "X-Europe" jaunuzņēmumu atlases vadītājs un "TechChill" partneru un ekosistēmas attiecību vadītājs Āris Brencis. Savukārt, pārstāvot jaunuzņēmumus, pasākumā piedalījās uzņēmuma "BeeSage" vadītājs Ru Vikmens (Ru Wikmann).

Pasākuma laikā dalībnieki centās rast atbildes uz šādiem jautājumiem:

  • Kas jaunuzņēmumus piesaista akceleratoros?
  • Ar ko būtu nepieciešams rēķināties, pievienojoties kādai akcelerācijas programmai?
  • Kā atvērtās inovācijas var palīdzēt uzņēmumiem?
  • Kas ir papildu soļi, kurus akcelerācijas programmas veic, lai nodrošinātu, ka ilgtspējība ir prioritāte?
  • Ko uzņēmums var sasniegt pēc 12 nedēļu gara akcelerācijas perioda?


Pasākuma laikā skatītājiem bija iespēja arī plašāk iepazīties ar "Swedbank Latvija" un ekosistēmas dalībnieku "Helve" radīto koprades akceleratoru "Future Hub". Tas piedāvā divu mēnešu akcelerācijas programmu, kuras laikā jaunuzņēmumi strādā pie tirgū vadošo uzņēmumu biznesa ilgtspējas izaicinājumiem. Ar starptautisku ekspertu un mentoru atbalstu tiks veicināta sadarbības modeļu izveide starp programmas zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmumiem un tirgus līderiem. Vairāk par akcelerācijas programmu iespējams lasīt šeit www.future-hub.eu.

Nodrošinot produktīvas diskusijas, "Swedbank Seedtalks" mērķis ir veicināt izpratnes un zināšanu attīstību. Pievienojieties tiešsaistes pasākumam, lai atklātu jaunus skatījumus un izaicinātu savus esošos prieksstatus par tehnoloģijām, jaunuzņēmumiem un inovācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!