Foto: Publicitātes foto
Apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) un Satiksmes ministrijas konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks” ietvaros organizētā ikgadējā konference un svinīgā apbalvošana, kas parasti pulcē vairāk nekā 100 vadošos autotransporta nozares pārstāvjus, šogad būs pieejama plašākai publikai tiešraidē – portālā DELFI

Ir pilnīgi skaidrs, ka šis gads ir viesis daudz izmaiņu – lielai daļai autotransporta nozares dalībnieku nācies mainīt prioritātes. Iespējams, šogad izpaliek budžets ilgtspējas risinājumiem vai autoparka atjaunošanai. Ārkārtējā situācija izgaismojusi dažādas problēmas nozarē. Daļai pasažieru pārvadātāju un citiem uzņēmumiem šis laiks neizbēgami mazinājis darba apjomu, citiem, gluži pretēji, – pavēris jaunas biznesa nišas. Taču cena visiem viena – tā, piemēram, gan neatliekamās palīdzības, gan piegāžu servisa autovadītājiem nācies strādāt paaugstinātas bīstamības apstākļos, tāpēc līdzās biznesa interesēm aktualizējušies dažādi psiholoģiskie aspekti un darbinieku labsajūta. Starp kravu pārvadātāju nozares aktualitātēm Latvijā šogad noteikti jāmin arī Mobilitātes pakotnes I nosacījumi, ar kuriem saistītas būtiskas pārmaiņas kravu autopārvadātāju darbībā. Līdzās šīm salīdzinoši jaunajām tēmām nozares dienaskārtībā, ne mazāk aktuāls joprojām ir mūžsenais jautājums par Latvijas ceļu kvalitāti.
Konferences ietvaros Normunda Avotiņa vadībā notiks trīs diskusijas, tostarp katras izskaņā tiks paziņoti konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks” šī gada laureāti katrā no četrām kategorijām.

Plkst. 11.00 diskusija “Dzīve pēc Mobilitātes pakotnes I”
Kategorijas “Starptautiskie kravu pārvadātāji” uzvarētāju paziņošana

Diskusijas dalībnieki:

  • Kristiāns Godiņš, SIA “Autotransporta direkcijas” valdes priekšsēdētājs
  • Aleksandrs Pociluiko, asociācijas "Latvijas Auto" ģenerālsekretārs
  • Ilze Zaula, SIA “Samskip-Latvia” valdes priekšsēdētāja


Plkst. 12.30 diskusija “Covid-19 – ko iemācījāmies un ko paņemsim līdzi nākotnei”
Kategoriju “Pasažieru pārvadātāji” un “Zemāka riska autoparki un valsts un pašvaldību autoparki” uzvarētāju paziņošana

Diskusijas dalībnieki:

  • Arturs Lieģis, pašvaldības SIA “Ventspils reiss” valdes priekšsēdētājs
  • Jānis Kirkovalds, AS “Sadales tīkls” valdes loceklis, attīstības direktors.
  • Kristaps Liecinieks, AAS BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs, “Drošākais uzņēmuma autoparks” žūrijas priekšsēdētājs
  • Arvīds Fišers, AS “Conexus Baltic Grid” Transporta departamenta vadītājs


Plkst. 13.30 diskusija “Latvijas ceļi – kā sadalīt atbildību?”
Kategorijas “Vietējie (Baltijas) kravu pārvadātāji un speciālā pielietojuma autoparki” uzvarētāju paziņošana

Diskusijas dalībnieki:

  • Jānis Lange, VAS “Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs
  • Vilnis Vitkovskis, VAS “Latvija autoceļu uzturētājs” valdes priekšsēdētājs
  • Jegors Golubevs, SIA “SCHWENK Latvija” valdes loceklis
  • Edgars Ivuškāns, SIA „Ceļu būvniecības sabiedrība „IGATE”” Tehniskā departamenta vadītājs


Gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks” iestājas par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri savā ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka tiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Tas ietver uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī autoparku raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu.

Konkursu organizē apdrošināšanas sabiedrība BALTA sadarbībā ar Satiksmes ministriju. Gada balvu atbalsta un izpratni par ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu autoparku pārvaldību palīdz veicināt Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), SIA “Circle K Latvia”, SIA “SEB līzings”, Latvijas Automoto biedrība (LAMB), SIA “Autonams”, SIA “Moller Auto Lidosta Volkswagen centrs”, biedrība “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” (InCSR), Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!