Foto: Publicitātes attēls
Otrdien, 15. decembrī, visi robotikas entuziasti tika aicināti tiešsaistē pieslēgties Vislatvijas robotikas stundai. Izzinošo pasākumu piedāvāja Transporta un sakaru institūts (TSI) – augstskola, kura realizē Latvijā unikālu studiju programmu "Robotika", kā arī jau daudzus gadus organizē TSI Robotikas turnīru.

TSI ir viena no aktīvākajām augstskolām Latvijā robotikas attīstības un popularizēšanas ziņā. Tikai novembra beigās institūts (arī tiešsaistē) novadīja Robotikas dienu Eiropas robotikas nedēļas ietvaros. TSI ir pirmā un vienīgā augstskola Latvijā, kas ir iesaistījusies Eiropas robotikas nedēļas pasākumos. Līdz šim katra gada decembris tradicionāli iezīmējas ar TSI Robotikas turnīru. Šogad turnīrs epidemioloģiskās situācijas dēļ ir pārcelts uz vēlāku laiku. Tomēr TSI komanda ir izdomājusi veidu, kā atzīmēt ierasto datumu un vēlreiz parādīt robotikas pasauli sabiedrībai.

Vislatvijas robotikas stundā 15. decembrī dalībniekiem tika piedāvātas šādas nodarbības:

Pulksten 13.00: "ChatBot" izveide

Pulksten 13.45: Rūpniecisko robotu programmēšana

Pulksten 14.30: Humanoīdo robotu programmēšana

Pieslēgties tika aicināti skolēni kopā ar saviem klases biedriem un skolotājiem, kā arī ikviens robotikas entuziasts. Robotikai ir arvien lielāka nozīme mūsu dzīvē, un lielu lomu spēlē arī pieaugušo cilvēku prasmes dabaszinātnēs, tehnoloģijās, inženierzinātnēs un matemātikā (tā saucamajā STEM jomā).

Sekot līdzi pasākumam varēja arī DELFI live tiešraidē.

Uz tikšanos Vislatvijas robotikas stundā!

Transporta un sakaru institūts (TSI) ir privāta augstskola, kas šogad nosvinēja 21. jubileju. Institūts piedāvā tehnisko novirzienu studiju programmas tādās jomās kā transports un loģistika, aviācija, robotika un elektronika, datorzinātnes un telekomunikācijas un vadībzinātne. Studiju programmas apgūstamas angļu un latviešu valodās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!