Foto: Publicitātes foto
Piektdienas vakarā sākās 48 stundu hakatons HackForce, kurā brīvprātīgie visu nedēļas nogali strādāja pie risinājumiem Ukrainas iedzīvotāju, bēgļu un uzņēmumu atbalstam.

Hakatonam reģistrējās nepilni 100 cilvēki, ieskaitot brīvpratīgos organizatorus un mentorus, un piektdien tika iesniegtas 17 idejas. Delfu tiešraidē organizatori aicina iepazīties ar labākajām idejām, kas tik iesniegtas hakatona noslēgumā.

Programma:

● 16:00 Ievadvārdi - Līva Pērkone, hakatona organizatore

● 16:05 HackForce: Imagine it was you [EN] presented by Daria Zhelieznova

● 15:10 HackForce: Droši pakalpojumi ukraiņiem vienuviet [LV] prezentē Madara Meļņika

● 16:15 HackForce: Vienots darba iespēju portāls [LV] prezentē Laura Baumane

● 16:20 HackForce: Music discovery and support platform enabling anyone support Ukrainian musicians prezentē Edgars Pētersons

● 16:25 HackForce: Delivery help prezentē Sandijs Ruļuks

● 16:30 HackForce: Labas gribas platforma Ukrainas mazajiem uzņēmējiem prezentē Līga Reide

● 16:35 HackForce team: TellHex

Tiešraides pasākumā, ko moderēs hakatona organizatori, piedalīsies arī TechChill vadītāja Annija Mežgaile, kura pastāstīs par kara pirmajās dienās organizācijas radīto platformu ukraine-latvia.com; brīvprātīgo organizācijas "Gribu palīdzēt bēgļiem" vadītājs Egils Grasmanis, kurš pastāstīs par brīvprātīgo paveikto; Latvijas eksportētāju asociācijas vadītāja Līva Stūrmane, kura dalīsies ar uzņēmēju iniciatīvām Ukrainas atbalstam.

Ideju vidū ir gan platforma, kas apkopo vietējo uzņēmumu piedāvājumus bēgļiem, gan idejas, kas aicina atbalstīt Ukrainas uzņēmējus un mūziķus; iesniegts risinājums, kas palīdzēs savienot ziedotājus ar autovadītājiem, kuri var nogādāt vajadzīgās preces pie bēgļiem tepat Latvijā, kā arī izstāde, kas pievērš uzmanību situācijai Krievijas noziegumiem, kā arī citi risinājumi. Organizatori pauž cerību, ka hakatonā radītās idejas tiks ieviestas dzīvē un aicina arī iedzīvotājus ar tām iepazīties, atbalstīt un izmantot.

Vienlaikus, organizatori tiešraides pasākuma laikā vērsīs uzmanību uz citiem ar Ukrainas bēgļiem strādājošo nevalstisko organizāciju izaicinājumiem, kas vēl šobrīd ir aktuāli un meklē risinājumus. Organizatori aicina gan individuālus brīvprātīgos, gan uzņēmumus, kuriem ir tāda iespēja, nākt palīgā ar savu darbu un laiku un palīdzēt šos risinājumus izstrādāt.

Hakatons HackForce norisinājās no 11. līdz 13. martam tiešsaistē, un tā ietvaros dalībnieki pāris dienu laikā ar mentoru palīdzību izstrādāja dažādas ideju pirmos risinājumus problēmām un izaicinājumiem, kurus hakatonam definējušas nevalstiskās organizācijas un valsts iestādes, kas strādā ar atbalstu Ukrainai vai Ukrainas bēgļiem. Organizatori informē, ka iepriekšēja pieredze ar dalību hakatonā nebūt nav nepieciešama, un aicina vēl šodien jebkuru interesentu iesaistīties hakatonā, uzsverot, ka nepieciešamie risinājumi ir pietiekami izaicinoši, un noderīgas būs jebkura zināšanas un veltītais laiks.

Par HackForce

Tieši pirms diviem gadiem, 2020. gada martā, dažas dienas pēc koronavīrusa pirmās mājsēdes, Latvijā norisinājās pirmais visaptverošais tiešsaistes hakatons HackForce. Hakatons, ko pāris dienu laikā noorganizēja brīvprātīgo komanda, aicināja meklēt radošus risinājumus koronavīrusa radītajai krīzei. Tas arī izdevās - hakatona ietvaros tika radītas gan veiksmīgas biznesa idejas, gan inovatīvi tehniski risinājumi, gan sociālas kustības, kas aktīvas vēl šobrīd un darbojas arī Ukrainas atbalstam. Ņemot vērā situāciju, organizatori secina, ka šobrīd ir īstais brīdis sanākt kopā vēlreiz! Hakatonu HackForce organizē brīvprātīgo komanda bez atlīdzības. Hakatonu HackForce bez atlīdzības organizē brīvprātīgo komanda no inovāciju vadības uzņēmuma "Helve" sadarbojoties ar Latvijas eksportētāju asociāciju "The Red Jackets" un brīvprātīgo kustību "Gribu palīdzēt bēgļiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!