Foto: Publicitātes attēls
Vairums jeb 90% Latvijas skolēnu uzskata, ka izglītība skolās ir pārāk teorētiska, un viņi vēlētos lielāku mācību satura sasaisti ar reālo dzīvi. Lai iedvesmotu skolēnus apgūt dzīvei noderīgas prasmes un motivētu domāt par savu ceļu biznesā, notika ikgadējā praktiskās uzņēmējdarbības izglītības konference jauniešiem #UzdrīkstiesUzvarēt. Tajā skolēnus ar saviem stāstiem iedvesmoja spilgti un veiksmīgi Latvijas uzņēmēji. Visi interesenti bija aicināti pasākumu vērot tiešraidē ceturtdien, 29. oktobrī no pulksten 10.00 līdz 14.00.

"Līdzšinējās mācību metodes noveco un jaunieši ir vairāk orientēti uz praktisku darbošanos, ir motivēti darīt un sasniegt vairāk. "Junior Achievement Latvia" skolēnu mācību uzņēmumu programma ir reāls piemērs kompetencēs balstītas izglītības pieejai, kas darbojas jau vairāk nekā 10 gadu, un šobrīd šī metode tiek īstenota jau 30% Latvijas skolu. Konference jauniešus iedvesmo darīt un ir nozīmīga šīs programmas sastāvdaļa," norāda "Junior Achievement Latvia" vadītājs Jānis Krievāns.


Skolēnu uzņēmējspēju attīstīšanu par nozīmīgu uzskata konferences līdzorganizatori Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). "Ik gadu ieguldot resursus konferences organizēšanā, palīdzam veidot jauno uzņēmēju paaudzi un nostiprināt jauniešos pārliecību, ka Latvija ir ne tikai lieliska vieta, kur piepildīt savus sapņus un sasniegt mērķus, bet arī gūt globālus panākumus," saka LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Pasākumā ar saviem stāstiem iedvesmoja unikālu medicīnas tehnoloģiju uzņēmuma "Exonicus" līdzdibinātājs Sandis Kondrāts, pirmā sieviete Baltijā, kura sasniegusi Everesta virsotni, Olga Kotova, e-sporta un datorspēļu pasaulē pazīstamā uzņēmuma "Azerons" līdzdibinātājs Jānis Kūlbārdis un citi iedvesmotāji. Ar savu pieredzi un ieteikumiem, kā uzvarēt, dalījās arī 2020. gada Latvijas labākais skolēnu mācību uzņēmums "Clean Clever", bet pasākuma vadītājs bija Renārs Zeltiņš. Līdz šim pasākumā ik gadu pulcējās vairāk nekā 5000 Latvijas skolēnu.

Pasākums tika īstenots LIAA projektā "Inovāciju motivācijas programma", ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība. Pasākumu atbalsta "Swedbank". Informatīvie atbalstītāji – "Diena", "Inbox.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!