Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 17. jūnijā, aizvadīta ekspertu diskusija Latvijas Universitātes (LU) pasākumu cikla Inovāciju pēcpusdienas ietvaros. Šoreiz diskusija tika veltīta zināšanām un praksei digitālo prasmju pilnveidē, ne vien aktualizējot mūsdienu attālinātā laika izaicinājumus, bet arī atklājot pieteikšanos jaunajai programmai "Virtuālās prakses Baltijā", kuru Latvijas Informācijas un Komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) īstenos sadarbībā ar LU.

"Pēdējais gads sniedza milzīgu pieprasījumu pēc digitālajiem pakalpojumiem. Ja mēs kādreiz par to tikai runājām, tad tagad tā ir jaunā realitāte. Turklāt informācijas tehnoloģijas vairs nav tikai šauras jomas jautājums, tas skar ikvienu gan mācībās, gan darbā, gan ikdienā. Tādēļ aicinām izmantot iespējas un iegūt konkurences priekšrocību darba tirgū, piesakoties virtuālajām praksēm, kuras paredzētas ne tikai jauniešiem, bet arī ikvienam uz izaugsmi vērstam cilvēkam," aicina LU Inovāciju centra vadītāja, profesore Signe Bāliņa.

Jaunajā programmā interesentiem bez maksas būs pieejami mācību kursi vairākās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju tēmās. Savukārt pēc mācību noslēguma turpinājumā dalībniekiem būs prakses iespējas Baltijas valstu organizācijās un uzņēmumos.

Šāda iniciatīva tiek īstenota ar "Microsoft Philanthropies" grantu programmas atbalstu, sniedzot iespēju apgūt mūsdienīgas kompetences un digitālās prasmes, kur ieguvēji ir gan uzņēmumi, gan programmas dalībnieki. Turklāt dalībniekiem tā ir iespēja ne vien iegūt pirmo darba pieredzi, bet arī, piemēram, pārkvalificēties un iegūt darba tirgum atbilstošas zināšanas un praksi. Reģistrēties virtuālajām praksēm iespējams: www.balticinternships.eu.

Inovāciju pēcpusdienā eksperti apstiprināja tehnoloģijās balstītas darba pieredzes nozīmīgumu, akcentējot, ka mācīšanās ir nepārtraukts process un iespēja, kuru jāizmanto. Tāpat sarunas gaitā diskusijas dalībnieki dalījās ar savu pieredzi un viedokli par informācijas pārbagātību un digitālo nogurumu, kā arī labbūtību, pie kuras jātiecas, rūpīgi un pārdomāti plānojot un gudri izmantojot tehnoloģiju sniegtās priekšrocības.

Interesentiem, kas diskusiju nevarēja skatīties tiešraidē, piedāvājam noskatīties tās ierakstu DELFI portālā.

Diskusijā piedalījās:

  • Raimonds Aleksejenko – Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks;
  • Signe Bāliņa – LU Inovāciju centra LUMIC direktore;
  • Anita Krūmiņa – Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktore;
  • Evita Simsone – Nodarbinātības valsts aģentūras direktore;
  • Gatis Ozols – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos;
  • Inga Jefrēmova – SIA "Latsketch" valdes locekle;
  • Baiba Vaišle – praktikante, kura izgāja praksi AS "DigitalMinds".


Jāuzsver, ka Inovāciju pēcpusdienas jau kļuvušas par labu tradīciju, ļaujot plašākai sabiedrībai iepazīties ar jaunākajiem pētījumiem un uzklausīt zinātnieku viedokļus par tiem jaunumiem inovāciju jomā, kas aizvien straujāk ienāk mūsu ikdienā, prasot no mums jaunas zināšanas, izpratni un iemaņas.

Inovāciju pēcpusdienu organizē LU sadarbībā ar LIKTA. Pasākums tiek līdzfinansēts no Latvijas Universitātes ERAF projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 "Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!