Foto: Publicitātes foto
Latvijas lielāko uzņēmumu vadībai nav noslēpums, ka paņemt darbā Transporta un sakaru institūta (TSI) absolventu vienmēr ir laba ideja. Iegūtās izglītības kvalitāte, tostarp tādās jomās kā datorzinātnes un loģistika, ir pietiekoši augsta, lai veiksmīgi darbotos jebkura līmeņa starptautiskos projektos. Ja tev ir vēlme saņemt aktuālās zināšanas no TSI un veidot spožu karjeru, bet ģimenes budžets neļauj apmaksāt studijas, augstskolai ir risinājums – granti no biznesa partneriem un plaša atlaižu programma!

Studentiem, kas sāks studijas TSI šā gada septembrī, būs vairāki veidi, ka studēt bez maksas, vai ar atlaidi, vai atlikt maksājumus saņemot kredītu. TSI īpaši lepojas ar grantu programmu, kuras ietvaros uzņēmumi pilnībā apmaksā perspektīvo studentu izglītību.

Šobrīd jau trīs kompānijas ir pasludinājušas, ka ir gatavas piedāvāt grantus – finansiālu atbalstu tiem, kas sāks studijas TSI 2022./2023. studiju gadā. Pretendēt uz grantiem var topošie bakalaura programmu "Robotika" un "Datorzinātnes" studenti.

Apmaksātas studiju vietas programmā "Robotika" piedāvā uzņēmums "Robologic GmbH", kā arī aizraujošu karjeru Eiropā un pasaulē (no montāžas līnijas programmētāja līdz "Volkswagen" grupas rūpnīcas vadītājam) , savukārt, studiju programmā "Datorzinātnes" – kompānijas "Clarity Labs", kā arī "Birkle IT", kas piedāvā speciālu grantu tikai meitenēm). Reflektanti, kuri konkursa kārtā pieradīs savu vēlmi un spēju augt un attīstīties, iegūs ne tikai apmaksātas studijas, bet arī garantētu darba vietu pēc absolvēšanas.

Aizpildi pieteikuma anketu grantam TSI mājaslapā jau tagad, lai rezervētu sev vietu konkursā! Tad jūlijā iesniedz dokumentus par vidējās izglītības apguvi un gaidi aicinājumu uz interviju.

Labākajiem reflektantiem ir iespēja saņemt atbalstu, pat ja viņi vēlas studēt kādā citā TSI programmā. Pati augstskola katru gadu sniedz personalizētas atlaides pilna laika studijām 50%, 75% un pat 100% apmērā no studiju maksas. Protams, topošajam studentam būs jāpierāda savas sekmes un citi sasniegumi vidusskolas laikā, kā arī cītīgi jāmācas, lai saglabātu piešķirto atlaidi.

Papildus grantiem, kuri sedz visas studiju izmaksas, TSI darbojas plaša atlaižu programma. Tik plaša, ka gandrīz puse esošo TSI studentu izmanto kādu no atlaižu veidiem. Augstskola piemēro atlaides tiem, kas labi mācās un aktīvi iesaistās studentu dzīvē, daudzbērnu ģimeņu locekļiem, partneriestāžu darbiniekiem un absolventiem u.c.

Īpaša iespēja izcīnīt gan atlaides, gan arī pilnībā apmaksātas studijas šogad bija ikgadējas TSI Olimpiādes dalībniekiem. Vairāk kā simts puiši un meitenes no visas Latvijas un arī citām valstīm mēģināja savus spēkus, pildot uzdevumus matemātikā, programmēšanā un angļu valodā. Trīs pirmo vietu ieguvējas saņēma grantus studijām TSI. Viens no grantiem ir studijas 22 400 eiro vērtībā, kas ļaus uzvarētājai studēt dubultā diploma bakalaura studiju programmā "Datorzinātnes" ar specializāciju mākslīgā intelekta jomā, kas izstrādāta sadarbībā ar Lielbritānijas UWE augstskolu. Šī ir unikāla iespēja tieši Olimpiādes dalībniekiem, jo šogad citu iespēju bezmaksas studēt šajā programmā nav. Ja laiks iestāties augstskolā tev pienāks tikai pēc gada, noteikti izmēģini savus spēkus TSI Olimpiādē nākamajā pavasarī!

Kad jau būsi TSI students vai studente, tev pavērsies plašas iespējas attīstīties gan studiju programmas ietvaros, gan, ja vēlēsies, iesaistoties papildus projektos. TSI studenti īsteno gan savas biznesa idejas, gan piedalās projektos, kuru izstrādi pasūta uzņēmumi. Studiju programmās, kurās ir paredzēta prakse, tev būs plaša prakses vietu izvēle vadošajās kompānijās no kuplā augstskolas biznesa partneru skaita. Studentiem kuriem ir vēlme sākt darba gaitas jau otrajā vai trešajā studiju gadā, piedāvājumu netrūkst. Un pačukstēsim tev, ka TSI studenti – tā ir starptautiska aktīvo jauniešu kopiena, kur nekad nav garlaicīgi.

Uzņemšana TSI 2022./2023. studiju gadam sāksies 4. jūlijā, taču tiem, kas vēlas pretendēt uz grantiem, nav jāgaida tik ilgi, lai sāktu rīkoties. Aizpildi pieteikuma anketu jau šodien! Pārdomā motivācijas vēstuli, atrodi diplomus par dalību olimpiādēs un konkursos, ja tādi tev ir, atceries visus sasniegumus un sapņus. Un tad nāc uz TSI, kur kopā strādāsim, lai tu varētu šos sapņus īstenot!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!