Foto: Privātais arhīvs/Inga Vīņaude/Privātais arhīvs
Ceļojums ir viena no pirmajām domām, kas ienāk prātā, ja runa ir par ikgadējā atvaļinājuma izmantošanu, taču ir cilvēki, kuri šo vaļasprieku uz kādu brīdi pārvērtuši dzīvesveidā. Tie ir cilvēki, kuri vairāku mēnešu vai pat gadu garumā ceļojuši pa pasauli, un daži no viņiem to vēl aizvien turpina darīt.

Ar vēlmi iepazīt aizvien jaunas un neredzētas zemes var "saslimt" visnotaļ ātri. Kamēr vieni jau skaidri zina, ka ceļojot pavadīs konkrētu laiku, citi piedzīvojumos metas ar vienvirziena biļeti vai tikai ar laiku saprot, ka to kādu brīdi grib saukt par savu dzīvesveidu.

Lai gan ceļot var būt aizraujoši un to gribētu realizēt daudzi, vēlmes nereti atduras pret varēšanu un finansēm, jo ne visi par kļūt par ceļošanas emuāru rakstītājiem. Tas prasa sagatavošanos, līdzekļu iekrāšanu, iespējams, arī sekošanu konkrētas naudas tērēšanas plānam, lai pēc laika varētu ļauties dzīvei, kādu to piedāvā konkrētā pasaules mala.

Protams, pastāv iespēja arī strādāt gadījuma darbus, kas tiek atrasti turpat ceļošanas laikā, taču, kā teicis 23 gadus vecais Tomass, kurš jau vairākus gadus ceļo pa pasauli, internets ir fundamentālā līmenī mainījis biznesu, tāpēc var strādāt no jebkuras vietas pasaulē. Ko īsti viņš dara un kā izdevies apvienot abas šīs lietas, jaunais vīrietis atklāj šajā stāstā.

Savus garos ceļojumus ceļotāji parasti dokumentē ar fotogrāfiju palīdzību, tāpēc turpinājumā iepazīsties ar interesantiem stāstiem un apskati iespaidīgus attēlus no dažādām pasaules malām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!