Lietuviešu uzņēmējs un ceļotājs Jākobs Laukaitis (vairāk par viņu lasiet šeit) kopā ar draugiem – vienu no populārākajiem dziedātājiem Lietuvā, kas valsti pērn pārstāvēja Eirovīzijas konkursā, Vaidotu Baumilu (Vaidotas Baumila) un modes fotogrāfu Tomasu Adomavičiusu devās desmit dienu motobraucienā ar motocikliem no Lietuvas līdz Šveicei.

Foto: Privātais arhīvs

Kopējais ceļa garums, ko puiši mēroja, bija 4500 kilometri. Viņu pirmā pietura bija Varšava. Polijas galvaspilsētā ceļotāji iebrauca vēlu naktī, bet jau no rīta devās tālāk Vīnes virzienā, lai dienas laikā veiktu aptuveni 700 kilometrus līdz Austrijas galvaspilsētai. Dažviet uz ceļiem bijuši sastrēgumi, bet kopumā šoseja šķitusi bezgalīga un vienmuļa, stāsta Jākobs. Līdz Vīnei puiši gan nokļuva tikai trešajā dienā, jo apstājās atpūsties Čehijas pilsētā Brno.

Austrijā jau ceļi kļuva arvien interesantāki – kalni, tuneļi, līkumi un citi izaicinājumi gaidījuši ik uz stūra. Ceturto nakti ceļotāji jau pavadīja Alpos, baudot fantastiskos skatus un kalnu sniegto brīvības sajūtu.

Tā kā Vaidots bija piedalījies Eirovīzijā, kas notika Austrijā, nelielās viesnīcas īpašniece noteikti gribēja ar viņu nofotografēties un uzdziedāt.

Foto: Privātais arhīvs

Pēc tam lietuvieši devās kalnos, kur viņus pārsteidza auksta lietusgāze, un, lai gan pēc pusdienām tipiskā austriešu krodziņā laiks uzlabojās, vakarā visas ceļotāju drēbes nācās pamatīgi žāvēt. Šajā dienā viņiem izdevās uzbraukt arī augstākajā Austrijas kalnā, kas bijis iespaidīgākais notikums šajā ceļojumā, stāsta Jākobs.

Foto: Privātais arhīvs

Piektajā dienā puiši devās uz Krimmla ūdenskritumu, ceļā sastopot simtiem citu motoceļotāju.

Foto: Privātais arhīvs

Pēc tam uz dažām dienām ceļotāji pašķīrās – Tomass un Vaidots devās pārgājienā Austrijas kalnos, bet Jākobs viens brauca tālāk, lai ar motociklu šķērsotu kalnu pārejas Šveicē, baudot brīnišķīgos skatus. "Šodien apstājos ik pēc piecām minūtēm, lai izbaudītu un filmētu skatus!" par šo brauciena dienu stāstīja Jākobs. Aizbraucis gandrīz līdz Šveices robežai ar Itāliju, ceļotājs griezās atpakaļ un devās atkal uz valsts ziemeļiem, jau pēc dažām stundām nokļūstot Cīrihē.

Nākamajā dienā draugi atkal satikās Austrijā, lai dotos garajā mājupceļā.

Foto: Privātais arhīvs

"Dzīve ir īsa. Kāpēc izniekot kaut sekundi?" retoriski jautā Jākobs, priecājoties par pieredzēto un jau plānojot nākamo braucienu. Pašlaik viņš devies vairākus mēnešus ilgā braucienā pa Āziju. Par viņa gaitām Vjetnamā lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!