Foto: “On The Way of Freedom”
Lai gūtu piesātinātu ceļojuma pieredzi, svarīgi ir ne tikai tas, ko tu apskati ceļā, bet arī kā nonāc no vienas vietas uz otru. Šoreiz vērsīsim skatu netipisku ceļotāju virzienā – to, kuri izvēlējušies apceļot svešas zemes ar motocikliem, divriteņiem, tautā sauktajiem "zapiņiem" un citiem pārvietošanās līdzekļiem.

Daudzi no mūsu arhīva stāstu varoņiem uz ārzemēm gan nebija devušies parastā atvaļinājumā, kas sastāvētu no pastaigām pa pilsētu un pagozēšanos pludmalēs. Transportlīdzekļus viņi neizmantoja vien tādēļ, lai pabraukātu šurpu turpu – viņi bija uzstādījuši mērķi no konkrēta punkta A nonākt līdz punktam B, pa ceļam apskatot un paviesojoties dažādās vietās. Lai gan parasti šim mērķim izmanto lidmašīnas, viņi savu piedzīvojumi bija izvēlējušies vadīt pa sauszemes vai ūdens ceļiem.

Tāpat viņu vidū ir ceļotāji, kuriem konkrētais pārvietošanās līdzeklis bija arī vienīgais ceļabiedrs. Jāpiebilst gan, ka ceļā viņi sastapa arī vietējos ļaudis, pārvarēja negaidītus šķēršļus un guva tūkstošiem iespaidu, ar kuriem bijuši gatavi dalīties gan ceļojuma laikā, gan arī pēc galamērķa sasniegšanas.

Lai gan savs šarms noteikti ir staigāšanai ar kājām, brauciens ar motorolleru, kad vējš plīvo matos, var būt aizraujošs itin visur. Ja vēlies ar motorolleru izbraukāt Rīgas ielas, maršruts ar interesantiem pieturas punktiem atrodams šeit.

Jaunzēlande, Norvēģija, Amerika, Baltkrievija un vēl daudzas citas – kā tās dažādos veidos izceļojuši piedzīvojumu kāri ļaudis, lasi turpinājumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!