Āris Leščinskis ir latgalietis, un viņu jau no pusaudža gadiem interesējis viss par un ap auto. Tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka kopā ar savu balto luteklīti, proti, žiguli, viņš devās iespaidīgā solo ceļojumā, desmit dienās nobraucot piecus tūkstošus kilometru. Šajā laikā piedzīvota krāšņa emociju gamma: izbaudīti dabas jaukumi, iepazīta vietējo viesmīlība, pārvarēti ne tik spoži brīži, saskaroties ar auto problēmām, kā arī vaigā sastapts lācis.

"Esmu daudz kur bijis, bet ne tikai ceļošanas nozīmē. Ceļošanu daudzi asociē ar klasisko izpausmi, bet man nepatīk paredzamība – nopirkta biļete, rezervēta viesnīca. Tas mani neinteresē," par savu iecienītāko ceļošanas veidu stāsta Āris.

Interesanti, ka tik garā ceļojumā Āris izvēlējies braukt ar žiguli. Kāpēc tieši šis auto? "Tas ir labs veids, kā par lētu naudu dabūt relatīvi interesantu mašīnu. Tas ir budžeta variants, kā sevi izklaidēt," teic Āris, kurš auto pirms pieciem gadiem iegādājies no kāda kolekcionāra un uzlabojis. Parasti Āris ar savu žiguli brauc vien brīvdienās un vasaras atpūtā, bet pērn nolēmis savu braucamo pārbaudīt, dodoties tālākā piedzīvojumā.

Iepriekš tālākais Āra ceļojums bijis līdz Kuršu kāpām Lietuvā, tomēr šajā reizē viņš nolēma 10 dienās izmest loku pa Latviju, Lietuvu, Poliju, Ukrainu, Moldovu, Rumāniju, Ungāriju, Slovākiju un atpakaļ. Kā Āris izvēlējās šādu maršrutu? Aptuvenais maršruts viņam jau bijis prātā, jo šīs ir ceļotājam finansiāli izdevīgas valstis, kā arī bija pāris objektu, kurus viņš ļoti vēlējies redzēt, piemēram, kalnus Rumānijā, kas arī atstājuši vislabāko pēcgaršu pēc šī ceļojuma. Tomēr laika gaitā maršruts arī mainījies, jo viņš ļāvies mirklim. "Es gribēju komunicēt ar vietējiem, tādēļ devos uz vietām, kas nav tūristu apsēstas. Man nebija rezervētas viesnīcas, nebija izplānots, kur palikšu, – kad nonācu konkrētajā vietā, tad arī domāju, ko iesākšu. Ja tev nav baigo plānu un gaidu, nav arī vilšanās. Ja viss ir saplānots, tu nevari atbrīvoties. Esmu dzirdējis, ka daudzi brauc ceļojumā, savas dienas un maršrutus saplānojot pa minūtēm, – tas ir gluži kā pienākums. Protams, katram patīk kaut kas cits, un, iespējams, kāds arī tādā veidā gūst gandarījumu, tomēr man ceļojumi vairāk saistās ar brīvību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!