Foto: Privātais arhīvs
Ardievu, inženiera karjera, labdien, piedzīvojumi! Pat vairāku mēnešu pārgājieni un izdzīvošanas skola. Lēkšana āliņģī ar drēbēm un tropiskā klimata baudīšana džungļos. Daba un dzīvnieku pasaule. Ieskatīšanās acīs lācim un klaburčūskai, kā arī bēgšana no "meža kaķiem". Asu reakciju prasoši pārbaudījumi. Arī vairākkārtēja izsprukšana no letāla iznākuma. Kristiana Luņina ceļojumu pieredzē ir dramatiski daudz atgadījumu, kas atgādina spraigu piedzīvojumu filmu.

Kristians reiz par mājām sauca Rīgu, tomēr viss mainījās, kad 2011. gadā viņš devās uz Dāniju studēt, lai kļūtu par mašīnbūves inženieri. Tur viņš iepazinās ar igaunieti Stīnu, ar kuru nu kopā jau ir vairāk nekā septiņus gadus. Jau studiju laikos pāris sāka ceļot, un drīz vien abi sapratuši – tas viņiem ne tikai ļoti patīk, bet arī gana labi padodas. Nepagāja ne mirklis, kad abi no ceļošanas jau bija atkarīgi.

Pāris vienmēr ceļojumus organizē pats, turklāt tas vienmēr bijis kā piedzīvojums ar kādu pārbaudījumu. Piemēram, sākumā abi izvēlējušies galamērķi iepazīt, neizmantojot sabiedrisko transportu, bet drīz vien kāre pēc adrenalīnu uzdzenošām izpriecām tikai augusi. "Aktīvās daļas iesaistīšana mūsu ceļojumos mūs ļoti uzrunāja, jo tā sniedz papildu gandarījumu arī par paveikto, ne tikai redzēto un pieredzēto. Šie mazie fiziskie izaicinājumi bagātināja mūsu pieredzi un, iespējams, bija tieši tas, kas palīdzēja mums vēl vairāk iemīlēt ceļošanu," teic Kristians.

Kad lielākā Eiropas daļa bija apskatīta, abi nonākuši pie secinājuma – pilsētas Eiropā ļoti līdzinās viena otrai un to apskate vairs nešķiet aizraujoša. "Kā jau dabā notiek, visam patīk progresēt. Arī mēs ar katru nākamo ceļojumu mēģinājām skatīties nedaudz tālāk un pabīdīt mūsu komforta slieksni solīti uz priekšu. Tā teikt, nelēcām uzreiz baseina dziļajā galā," teic Kristians. "Mēs alkām piedzīvojumu un pabūt vietās, kuras nav populāri tūristu galamērķi," viņš papildina.

Pagrieziena punkts un ardievas inženiera karjerai

Ceļojumu uz Zviedrijas Lapzemi 2015. gada aprīlī Kristians atminas kā svarīgu punktu abu "ceļošanas karjerā". Vispirms abi devās vairāku dienu slēpošanas piedzīvojumā, bet pēc tam Kristians un Stīna piedalījās šķēršļu skrējienā "Toughest Ice", kura finišā bija jālec ar visām drēbēm āliņģī. "Šajā ceļojumā mēs sapratām, ka tieši šis ir mūsu mīļākais ceļošanas modelis. Bijām pārspējuši mūsu šī ceļojuma cerības. Viens spēcīgu emociju notikums pēc otra bija atstājis diezgan lielu iespaidu," tā Kristians. Līdzīgos piedzīvojumos abi metušies arī vēlāk – piemēram, Grenlandē pāris piedalījies "Arctic Circle Race", kas tiek uzskatītas par vienām no pasaulē grūtākajām distanču slēpošanas sacensībām. "Grenlandes arktiskā tundra, kurā starp sacensību dienām gulējām teltīs uz sasaluša ezera -20 grādu salā nekurienes vidū bija kā apstiprinājums tam, ka mēs vēlamies padarīt ceļošanu par mūsu galveno nodarbi," rezumē ceļotājs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!