Ukraina atrodas Eiropas austrumos un platības ziņā ir lielākā valsts Eiropā. Tās karoga dzeltenā krāsa nozīmē plašos labības laukus, bet zilā – skaidrās debesis. Taču Ukraina – tās ir arī senatnīgas pilsētas, Melnā jūra, kūrorti un kalni. "Delfi ceļojumi" apkopoja vietas, kurās esot Ukrainā, noteikti ir vērts pabūt.


Kijeva

Ukrainas galvaspilsētā mitinās gandrīz 3 miljoni iedzīvotāju. Vēsturiskā arhitektūra un skatuviskā pilsētas panorāma ir tikai daļa no Kijevas skaistuma. Māksla Kijevā kūsā pa visām dzīslām, atklājot tās dārgumus caur citu prizmu.


Karpatu kalni

Karpatu kalnus mēdz dēvēt par Ukrainas Zaļo Pērli. Un ne velti –ganu un vienkāršo ļaužu apdzīvotie meži un pļavas ļauj katram sajusties pilnīgā harmonijā ar dabu.


Ļvova

Leģendām apvītās un apdzejotās Ļvovas šaurās Viduslaiku ieliņas aizvedīs vislieliskākajos piedzīvojumos pat tos, kurus aizkustināt nespēs pilsētas krāšņās ēkas, kas saglabjušās no dažādiem laika periodiem un ir kā atvērta vēstures grāmata īstiem arhitektūras entuziastiem.

Krimas kūrorti

Foto: DELFI Aculiecinieks

Krima ir fascinējošs reģions, kur pavadīt atvaļinājumu. Cauri gadsmitiem tā piesaistījusi Grieķijas, Venēcijas un Dženovas kolonistus. Katrs iebraucējs Krimā iemīlējies un piekrastē dibinājis jaunas pilsētas.

Odesa

Odesa, dēvēta arī par Melnās jūras pērli, ir trešā lielākā pilsēta Ukrainā. Lielākā pilsēta Melnās jūras piekrastē pārtapusi par vienu no tirdzniecības centriem Ukrainā. Odesas mērenais klimats, siltais laiks un saulainās pludmales piesaista simtiem tūkstošu interesentu ik gadu, taču ēnainās ieliņas, skaistās pasteļtoņu ēkas un mājīgie laukumi ļaus paslēpties no ļaužu pūļiem un baudīt intīmo Odesu vienatnē.


Sofijevkas parks

Sofijevkas parks ir pasaules ainavu arhitektūras meistardarbs, kas savu 18.gadsimta unikalitāti spējis saglabāt līdz mūdienām. Parks, kas atrodas Umaņas pilsētiņā, ir 154,7 hektārus plašs un tiek uzskatīts par ainavu arhitektūras kompozīcijas paraugu, sevī veiksmīgi apvienojot ūdeni, zemi, kā arī arhitektūras meistardarbus un skulptūras.


Jalta

Kalifornija, Franču Rivjēras un Grieķijas apvienojums – tā ir Jalta. Nav brīnums, ka slavenais rakstnieks Antons Čehovs šajā kūrortā nolēmis pavadīt savu dzīvi - stāvie kalni jūras krastā spēj savaldzināt no pirmā acu uzmetiena.


Kamjaņec – Podoļskija

Viena no vecākajām Ukrainas pilsētām, kas tiek uzskatīta par kultūras fenomenu. Klinšainās, Smotrih upes apvītās salas virsotnē kā uz pjedestāla atspoguļo vairāk kā tūkstoš gadu vecu akmens brīnumu, ko radījuši nevienam zināmi mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!