Ceļošana ne vienmēr nozīmē milzīgus izdevumus. Veicot nelielu izpēti un plānošanu, arī lielās Eiropas metropoles var apskatīt praktiski bez maksas un neko nezaudējot. "Delfi Ceļojumi" piedāvā 5 idejas ekonomiskām brīvdienām Berlīnē.


Berlīnes mūris un Austrumu puses galerija

Foto: AP/Scanpix

Esot Vācijas galvaspilsētas centrā, noteikti jāapskata Berlīnes mūris un Austrumu puses galerija. Tas ir nozīmīgs mūsdienu vēstures objekts, kas 28 gadus Vāciju bija sašķēlis Austrumu un Rietumu daļās. Berlīnes mūra garākais posms ir 1,3 kilometrus garš un tiek saukts par Austrumu Puses galeriju – 1990. gadā mākslinieki no visas pasaules apgleznoja mūra austrumu sienu un nu tur ir skatāmi aptuveni 106 gleznojumi.

Brandenburgas vārti

Brandenburgas vārti ir viens no atpazīstamākajiem Vācijas simboliem, kas celts 18. gadsimtā kā galvenie pilsētas ieejas vārti. Tie celti kā neoklasikas stila triumfa arka un to konstrukcijas ideja ir balstīta uz Atēnu Akropoles ieejas vārtu dizainu. Otrā Pasaules kara laika sprādzienos kultūras piemineklis tika bojāts, tomēr tagad tas ir pilnībā atjaunots un stāv Berlīnes centrā visā savā spožumā. Saprotams, ka šī ir viena no tūristu iecienītākajām pulcēšanās vietām, tomēr Brandenburgas vārtu apmeklējums ir tā vērts!

Tiergarten

Tiergarten ir Berlīnes lielākais un arī populārākais parks, kas atrodas pašā pilsētas sirdī. 210 hektāru plašajā parkā ir apskatāmas skulptūras un pieminekļi, upe un ezeriņi; šī ir lieliska vieta piknikam un pēcpusdienas pastaigām – parka celiņu garums kopumā sasniedz 23 kilometrus. Tiergarten vidū atrodas Lielās Zvaigznes laukums, kura vidū novietota Uzvaras kolonna ar uzvaras dievietes Viktorijas bronzas statuju tās virsotnē. Parka teritorijā atrodas arī Berlīnes Zoodārzs.


Reihstāgs

Foto: AFP/Scanpix

Reihstāgs, Vācijas parlamenta Bundestag ēka ir vieta, kur saduras jaunais ar veco. Oriģinālā ēka celta 1884. gadā, bet 1999. gadā uz Reihstāga ēkas tika izveidots moderns stikla kupols, no kura paveras 360o skats pār Berlīni. Brauciens ar liftu uz Reihstāga jumta kupolu ir bezmaksas un šo iespēju ir iespējams izmantot no 8:00 līdz pat 22:00, tomēr jārēķinās, ka bieži vien uz liftu ir jāstāv garā rindā.

Bezmaksas ekskursiju tūres

Katru dienu pulksten 11:00 un 13:00 pie Brandenburgas vārtiem notiek pulcēšanās, lai dotos bezmaksas ekskursijās pa Berlīni gida vadībā. Viena no tām ir Sandeman's new Europe walking tours – lielisks veids, kā apgūt pilsētas ielas un apmeklēt nozīmīgākos apskates objektus. Ir iespējams arī iepriekš rezervēt vietu starp ekskursantiem. Otra iespēja ir doties Alternatīvajā Berlīnes tūrē, kas ļauj iepazīt pilsētas subkultūru, tai skaitā krāmu tirgus, pamestās ēkas, grafiti mākslu un multikulturālos rajonus. Abu veidu tūres darbojas uz dzeramnaudas principa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!