Foto: Privātais arhīvs
Agrita Grīnberga ir trīs bērnu mamma, kuras kaislība ir ceļošana. Tuvāki vai tālāki galamērķi – tas nav būtiski, svarīgi būt kustībā un paplašināt redzesloku. Viņa vēlas, lai šo aizraušanos pārmantotu arī bērni, tāpēc ģimenīte piecatā regulāri sēžas mašīnā un dodas piedzīvojumos. Agrita saka: viens, trīs vai vairāk bērnu nenozīmē, ka ceļošana ir neiespējama. Vajag tikai visu kārtīgi saplānot! Kā, kur un ko ņemt vērā, ceļojot šādā pulkā? Par to turpinājumā!

"Ceļošana man ir aktuāla kopš bērnības. Cik es sevi atceros, vienmēr ar vecākiem vai vecmammu esam kaut kur braukuši – pārsvarā pa Latviju, jo toreiz nevarēja tik ļoti pa ārzemēm dzīvoties. Mīlestību pret ceļošanu manī ielika vecmamma – viņa mani visur ņēma līdzi," tā Agrita.

Sieviete jau gandrīz 10 gadus strādā Ķekavas novada tūrisma informācijas centrā. Var teikt, ka šobrīd viņa apvienojusi darbu ar hobiju. Paralēli darbam tūrisma jomā viņa mudina apceļot tuvākas un tālākas vietas arī citā veidā. Ar saviem ceļojumu stāstiem Agrita jau gana sen sākusi dalīties sociālajos tīklos, ir sūtījusi savus pieredzes stāstus arī žurnāliem, kā arī nesenāk – izveidojusi blogu "Trīs plus ceļo", kurā ievieto informāciju par aktuālajiem braucieniem. "Ja kāds no tā ņem kādus padomus un vēl kaut kur aizceļo, tas silda sirdi," teic Agrita.

Mīlestību pret ceļošanu viņa pielipinājusi arī pārējai ģimenei. Uģim un bērniem – Nikolasam, Esterei un Ernestam, kuri attiecīgi ir 15, 8 un 2 gadus veci. Šādā sastāvā, proti, piecu cilvēku kompānijā, tālākais galamērķis bijis Polija. Tā tas līdz šim bijis tādēļ, ka jaunākais ģimenes loceklis sākotnēji bijis pavisam maziņš, bet vēlāk pasauli skāra pandēmija. Tomēr šis laiks devis vairāk enerģijas mūsu valsts apceļošanai – Agrita stāsta, ka vismaz divreiz mēnesī izdodas doties ģimeniskās ekskursijās pa Latviju, kas ilgst divas līdz trīs dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!