Foto: Shutterstock
Lai arī katrs savus ceļojumus plāno citādāk, pavisam noteikti neviens nevēlas pārmaksāt un apzināti šķērdēties ar naudu. Kuras kļūdas izskausts, lai nenāktos lieki tērēties?

Savlaicīga aviobiļešu nerezervēšana. Protams, ir reizes, kad pēdējā mirkļa piedāvājumi ir neaptverami žilbinoši, tomēr vienmēr uz to paļauties nevajadzētu. Ja esi konkrēti ieplānojis savu atvaļinājuma laiku, labāk biļetes iegādāties savlaicīgi, nevis gaidīt līdz pēdējam brīdim un vēlāk atskārst, ka cenas ir nesamērīgi augstas, skaidro "Business Insider".

Neapdomīga naudas mainīšana. Pirms dodies mainīt valūtu, pārliecinies par konkrēto vietu. Nereti tūristu karstākajās pulcēšanās vietās piedāvājumi nav sevišķi izdevīgi, turklāt jābūt īpaši vērīgam, lai nenāktos uzķerties uz kādu vietējo viltību – jo īpaši tad, ja nerunājat vienā valodā. Esi modrs!

Mobilo datu neizslēgšana. Ja esi aizceļojis tik tālu, ka tavs mobilais operators vairs nepiedāvā izdevīgus nosacījumus, pārbaudi, vai tavi mobilie dati ir izslēgti. Pretējā gadījumā tavs rēķins būs nesamērīgi liels. Tā vietā izmanto WiFi, kā arī sazinies ar saviem tuvajiem ar dažādu aplikāciju palīdzību, kas piedāvā bezmaksas saziņu.

Apdrošināšanas neiegādāšanās. Vienmēr pastāv risks, ka var notikt kāds negadījums, bet ārstēšanās izdevumu segšana var būt mērojama astronomiskos ciparos. Padomā par neparedzamo!

Uzdzīvošana populāros tūristu objektos. Neatņemama ceļojumu sastāvdaļa ir gan vietējās virtuves izbaudīšana, gan arī tūrisma objektu apciemošana, tomēr dažādu lietu un pakalpojumu iegādāšanās šādās vietās pavisam noteikti iespaidīgi sarucinās iekrājumus bankas kontā. Izvērtē savus pirkumus un vietas, kur doties papusdienot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!