Vienmēr ir interesanti atskatīties pagātnē, īpaši, ja runa ir par tik aizraujošu un noslēpumainu nozari kā aviācija. Nesen Norvēģijas aviokompānijas "Scandinavian Airlines" muzejs publicējis vēsturiskas fotogrāfijas, kurās redzams, kā izskatījies lidmašīnu salonā pagājušā gadsimta vidū, kad vēl nebija lēto aviokompāniju, tāpēc lidošana bija īsts piedzīvojums un ļoti dārgs prieks.

Fotogrāfijās redzamas pasažieru modes, pasniegto ēdienu, stjuartu tērpu un arī lidmašīnu salona izmaiņas no 20. gadsimta 50. gadiem līdz pat 80. gadiem.

Jau brauciens uz lidostu bijis šiks – SAS pasažieri uz reisu 1949. gadā Fornebu lidostā Oslo tika nogādāti vienā no tābrīža modernākajiem lidostas autobusiem.

Uz klāja netrūka smalku un bagātīgu maltīšu, ko pagatavoja šefpavāri. Lūk, lidojuma pavadone servē "skandināvu stila bufeti".

Tā kā ceļojums un lidojums bija visnotaļ svarīgs notikums un pieejams lielākoties tikai smalkiem ļaudīm, tad arī pasažieru modes un frizūras bija krāšņas.

…un arī pašas stjuartes bija izdarīgas, bet smalkas dāmas.

Bet, ja lidojums bija garš un nogurdinošs, tad pasažieri varēja atpūsties, jo pirmās klases guļamtelpas bija iekārtotas gluži kā mājās ar apkalpošanu gultā. Foto redzams, kā stjuarte 1950. gadā pasniedz brokastis pasažierēm lidmašīnas pakaļgalā iekārtotā guļamkajītē divām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!