Foto: Privātais arhīvs

Skotija ir varena, mazliet mežonīga un ar bagātu folkloru, bet Edinburga – tās sirds – majestātiski slejas kalnos un noraugās uz episkajām ainavām. Šī ir vieta, kur pieredzēt īstenu dabas varenumu un interesantu valsts vēsturi. Ilgais sapnis par Skotijas apmeklēšanu šogad rakstniecei Lindai Nemierai piepildījās – augustā viņa ar vīru te paviesojās un tik ļoti iemīlēja Edinburgu, ka drīz pēc tam atkal atgriezās uz pāris dienām, bet – nu jau ar dēlu.

Skotija ir varena, mazliet mežonīga un ar bagātu folkloru, bet Edinburga – tās sirds – majestātiski slejas kalnos un noraugās uz episkajām ainavām. Šī ir vieta, kur pieredzēt īstenu dabas varenumu un interesantu valsts vēsturi. Ilgais sapnis par Skotijas apmeklēšanu šogad rakstniecei Lindai Nemierai piepildījās – augustā viņa ar vīru te paviesojās un tik ļoti iemīlēja Edinburgu, ka drīz pēc tam atkal atgriezās.

"Skotijā esot, par spīti krāšņajiem dabas skatiem, aizdomājies, cik skarbos apstākļos cilvēki te kādreiz dzīvojuši. Mēs, tūristi, ar vienu somiņu viegli uzkāpjam augšā un baudām, bet, iedomājoties, ka pili vajadzēja apgādāt ar pārtiku un citiem resursiem pa šo pašu ceļu, pieņemu, tas bija sarežģīts un grūts uzdevums."

Viena lieta, kas pārsteidza Lindu un ar ko viņa iesaka rēķināties, atrodoties Skotijā, ir dārgais internets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!