Foto: Shutterstock

Katram savs iemesls doties uz Normandiju. Savulaik šīs zemes ieradās iekarot vikingi. Pasaulslaveni mākslinieki šurp brauca pēc īpašajām pasteļtoņu debesīm – no debeszilām līdz dūmakaini pelēkām ar neatkārtojamu starojumu. Ne velti tieši šeit radies tāds mākslas virziens kā impresionisms. Normandiju apdziedājuši Flobērs, Mopasāns un Prusts. Mēs savukārt gribējām iepazīties ar šī Francijas reģiona vēsturi un kultūru, kā arī nomēģināt pasaulē labāko sidru un kalvadosu tur, kur to ražo.

Vikingi un Žanna d’Arka

Šodien, nonākot Normandijas galvaspilsētā Ruānā, grūti iedomāties, ka reiz Sēna bija pilna ar vikingu kuģiem, kuros skarbie karotāji devās dziļāk iekšā Francijā. Un tomēr to var pamēģināt, pār tiltu ieejot vecpilsētā.

9. gadsimta vidū vikingi valsti izlaupīja un pat aplenca Parīzi. Iekarot to viņiem, protams, neizdevās, taču 10. gadsimta sākumā vikingu ķēniņš Rolfs Ragnavaldsons (Rollo prototips slavenajā seriālā “Vikingi”) kļuva par Francijas karaļa Karla III vasali un ieguva valdīšanā tagadējās Normandijas zemes, kuru iekarošanā viņš piedalījās. Nosaukums “Normandija” saistās ar Rolfa izcelsmi: par normāņiem skandināvu valodās sauc ziemeļniekus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!