Foto: Privātais arhīvs
Kanalizācijas caurules, kurās ierīkotas ērtas naktsmājas - lūk, ko piedāvā "Das Park Hotel" Vācijā un Austrijā. Tūristi un ceļotāji par iespēju nakšņot apaļajā caurulē ir stāvā sajūsmā.

Kāds uzņēmums izveidojis divas šādas viesnīcas - pa vienai Vācijā (Botropas pilsētas tuvumā) un Austrijā (Otenshaimas tuvumā). Ideja jau augstu novērtēta, un šāds nakšņošanas veids atzīts par videi ļoti draudzīgu un ekoloģisku. Sezona oficiāli tiek atklāta maijā.

Tās tiešām ir kanalizācijas caurules, taču nav nekāda pamata uztraukties par tīrību un kārtību.  "Istabas" ir divus metrus platas un 2,6 metrus garas. Jumta daļā ierīkots neliels logs. Viss nepieciešamais šeit reducēts līdz minimumam - te ir gulta, zem tās ir telpa mantu novietošanai, lampa un elektropadeves vieta, kur uzlādēt savus līdzpaņemtos "gadžetus".  Ēstuve - krodziņš, dušas un tualetes ierīkotas blakus esošā ēkā.

Par nakšņošanu šajos betona apartamentos nav noteikta fiksēta samaksa. Viesi no rīta atstāj "istabiņā" tieši tik daudz naudas, cik viņiem šī neparastā pieredze ir likusies vērta.

Un vēl - par iespējamo aizripošanu nakts laikā kopā ar visu viesnīcu nav jāuztraucas. Katra apaļā naktsmītne sver 6,5 tonnas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!