Foto: Privātais arhīvs

Dabas un dzīvnieku daudzveidība, elpu aizraujošs krāšņums – ja ir kāda vieta, ko uz šīs zemes var saukt par paradīzi, tad tā ir Maurīcija, uzskata Edijs un Lauma, kas šajā salā Āfrikas krastos pavadīja divas piedzīvojumiem bagātas nedēļas. Kašalotu tūre un peldēšana ar delfīniem, pastaiga ar lauvām un pelde ūdenskritumā "Septiņas kaskādes" – tā ir tikai neliela daļa no tā, ko abi piedzīvojuši uz gleznainās salas Indijas okeānā.

Edijs aktīvi ceļo vairāk nekā 10 gadus un ir redzējis teju visu pasauli, savukārt Laumas ceļošanas pieredze nav tik bagāta, tomēr abiem ceļojuma mērķis bija viens – aizbraukt uz vietu, kurā neviens no abiem līdz šim nav bijis, kur ir silts un iespēja piedalīties interesantās aktivitātēs dabā. Kad izvēle bija vairs tikai starp Seišelu salām un Maurīciju, abi secinājuši, ka Maurīcija dāvās krāšņāku pieredzi un izmaksu ziņā būs lētāka. Edijs zina teikt, ka tā ir bagātākā valsts Āfrikā, kurā ienākumi tiek gūti lielākoties no tūrisma nozares, tādēļ Maurīcijas infrastruktūra ir sakārtota un pielāgota iebraucēju ērtībām, turklāt valsts ir tīra un droša, un arī tas nav bijis mazsvarīgi.

Edijs saka: "Ierodoties salā, pirmais, kas mūs pārsteidza, bija tas, cik koši viss ziedēja, cik daudzās krāsās te ir ziedi, augi, koki. Lūk, to var saukt par paradīzes salu! Esmu bijis daudzviet pasaulē, bet tādu floru un faunu kā te nekur citur neesmu redzējis. Ne Bali, ne Taizemē, ne Brazīlijā... Tur arī, protams, ir skaisti, bet nav tik liela krāšņuma. Šī ir sala, kas atšķiras no visas pārējās pasaules. Tā tevi burtiski ievelk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!