Foto: Privātais arhīvs
Kristaps Veide tūrisma nozarē ir jau kopš 2008. gada, kad Vidzemes Augstskolā uzsāka tūrisma bakalaura studijas, kurām paralēli izmantoja dažādas iespējas padzīvot ārvalstīs, tostarp Grieķijā, Islandē, Spānijā, Skotijā un Ķīnā. 2014. gadā, atgriežoties Latvijā, viņš pievienojās tūrisma firmai "Jēkaba ceļojumi", kurā nostrādāja sešus gadus, līdz pasauli piebremzēja Covid-19 pandēmija. Par šo laiku Kristaps saka: "Tas man bija gan kā atpūta, gan iespēja apgūt ko jaunu un izdomāt virzienu, kurā vēlos iet. Un es sapratu, ka šis ir tas brīdis, kad man tas jādara pašam." Tā šī gada 13. jūnijā, neraugoties uz vēl arvien klātesošo pandēmiju, Kristaps uzsāka savas tūrisma firmas darbību.


Kā radās ideja dibināt savu tūrisma firmu? Vai tā jau ir sena ideja?

Tie cilvēki, kuriem darbs nav tikai iztikas avots, bet arī liela aizraušanās, agri vai vēlu paši uzsāks kaut ko savu. Ja nebūtu pandēmijas, visticamāk, es nebūtu nolēmis to darīt vēl vismaz dažus gadus. Pandēmija daudz ko lika saprast – krīzes laikā tu arī labāk iepazīsti cilvēkus sev apkārt. Krīze arī apvieno un parāda, kuri ir tiešām iedegušies par to, ko dara, kas nesūdzas, ka viss ir slikti, ka nekas nenotiek, bet gan saprot, ka agrāk vai vēlāk viss atkal atsāksies.

Nedomājot to ļauni, vai, raugoties no pašreizējās situācijas perspektīvas, tā tomēr nav "traka" cilvēka rīcība – dibināt uzņēmumu nozarē, kas vairāk nekā gadu ir cietusi grūtības, pat bijusi apstājusies, turklāt vēl nav skaidrs, kad atgūsies?

Domāju, ka nē. Es ļoti rūpīgi sekoju līdzi katram solim, kas ir un kas nav iespējams šovasar, šoruden, – ar to es varu dzīvot, tas viss ir realizējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!